Ville slippe atombombe på Mekka og Medina

Lærer ved amerikansk militærakademi fjernet fra klasserommet etter å ha antydet at USA burde håndtere krigen mot ekstreme Islamister som man gjorde i Hisoshima i 1945.

FORESLO HIROSHIMA-METODE: En foredragsholder på et militærakademi antydet at USA skulle utslette de Islamske hellige byene Mekka og Medina etter oppskrift fra det første atombombeslippet på Hiroshima, for å vinne krigen mot islamsk terrorisme. Hiroshima ble bortimot fullstendig utslettet etter at USA bombet byen 6. august 1945. Foto: ScanpixNTB
FORESLO HIROSHIMA-METODE: En foredragsholder på et militærakademi antydet at USA skulle utslette de Islamske hellige byene Mekka og Medina etter oppskrift fra det første atombombeslippet på Hiroshima, for å vinne krigen mot islamsk terrorisme. Hiroshima ble bortimot fullstendig utslettet etter at USA bombet byen 6. august 1945. Foto: ScanpixNTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På et kurs for amerikanske militære offiserer ble det undervist at USAs fiende nummer én er Islam generelt. På kurset gikk foredragsholderen langt lenger enn det som er offisiell amerikansk politikk, ifølge flere amerikanske medier:

Nyhetsbyrået AP melder at det på kurset ble antydet at USA skulle utslette de islamske hellige byene Mekka og Medina, for å vinne «krigen mot terrorisme».

I foredragene som skal ha blitt holdt av Oberstløytnant Matthew Dooley ble atombomben som ble sluppet over Hiroshima 6. auguat 1945 og bombingen av Dresden under andre verdenskrig trukket fram som svært vellykkede angrep.

Bekrefter innholdet Det var nettstedet Wired som først omtalte kursene, etter at de hadde fått tak i dokumenter som skal bekrefte innholdet i foredragene.

Nyhetsbyrået AP har etterspurt dokumentene fra Pentagon, men har fått blankt avslag. Men en ikke navngitt tjenestemann skal ha bekreftet innholdet i dokumenene overfor nyhetsbyrået.

- Krig mot ekstremister Undervisningen på kurset «Perspektiver på islam og islamsk radikalisme» ved militærakademiet hadde et retorisk innhold som står i sterk kontrast til det amerikanske ledere har gjentatt det siste tiåret, at USA er i krig med islamske ekstremister, ikke religionen i seg selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer