Ville slippe atombombe på Mekka og Medina

Lærer ved amerikansk militærakademi fjernet fra klasserommet etter å ha antydet at USA burde håndtere krigen mot ekstreme Islamister som man gjorde i Hisoshima i 1945.

FORESLO HIROSHIMA-METODE: En foredragsholder på et militærakademi antydet at USA skulle utslette de Islamske hellige byene Mekka og Medina etter oppskrift fra det første atombombeslippet på Hiroshima, for å vinne krigen mot islamsk terrorisme. Hiroshima ble bortimot fullstendig utslettet etter at USA bombet byen 6. august 1945. Foto: ScanpixNTB
FORESLO HIROSHIMA-METODE: En foredragsholder på et militærakademi antydet at USA skulle utslette de Islamske hellige byene Mekka og Medina etter oppskrift fra det første atombombeslippet på Hiroshima, for å vinne krigen mot islamsk terrorisme. Hiroshima ble bortimot fullstendig utslettet etter at USA bombet byen 6. august 1945. Foto: ScanpixNTBVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På et kurs for amerikanske militære offiserer ble det undervist at USAs fiende nummer én er Islam generelt. På kurset gikk foredragsholderen langt lenger enn det som er offisiell amerikansk politikk, ifølge flere amerikanske medier:

Nyhetsbyrået AP melder at det på kurset ble antydet at USA skulle utslette de islamske hellige byene Mekka og Medina, for å vinne «krigen mot terrorisme».

I foredragene som skal ha blitt holdt av Oberstløytnant Matthew Dooley ble atombomben som ble sluppet over Hiroshima 6. auguat 1945 og bombingen av Dresden under andre verdenskrig trukket fram som svært vellykkede angrep.

Bekrefter innholdet Det var nettstedet Wired som først omtalte kursene, etter at de hadde fått tak i dokumenter som skal bekrefte innholdet i foredragene.

Nyhetsbyrået AP har etterspurt dokumentene fra Pentagon, men har fått blankt avslag. Men en ikke navngitt tjenestemann skal ha bekreftet innholdet i dokumenene overfor nyhetsbyrået.

- Krig mot ekstremister Undervisningen på kurset «Perspektiver på islam og islamsk radikalisme» ved militærakademiet hadde et retorisk innhold som står i sterk kontrast til det amerikanske ledere har gjentatt det siste tiåret, at USA er i krig med islamske ekstremister, ikke religionen i seg selv.

- De hater alt du står for, og vil aldri eksistere sammen med deg, med mindre du blir som dem, skal Dooley ha sagt i et av sine foredrag ved Joint Forces militærakademi i Norfolk i Virginia.

Ifølge dokumentene som Dooley skal ha skrevet i forbindelse med foredragsserien, mener Oberstløytnantnen at det er ulogisk for amerikanske myndigheter å holde på dagens strategi om dialog med muslimske ledere.

Dooley skal også ha uttalt at Genèvekonvensjonen som setter grenser og regler for væpnet konflikt, «ikke lenger er relevant».

- Forkastelig Pentagon har nå avviklet kurset, og Dooley underviser ikke lenger ved militærakademiet, ifølge General Martin Dempsey.

På en pressekonferanse i går gikk Generalen langt i å fordømme Dooleys retorikk. Han omtalte Oberstløytnantens undervisning som «kurs der undervises og forbereder amerikansk personell på en total krig mot islam som bruker Hiroshima-stil taktikk».

- Dette var forkastelig og uansvarlig, sa Dempsey, og poengterte at det som har kommet fram av informasjon fra forelesningene ikke er offisiell amerikansk politikk.

TAR AVSTAND FRA UTTALELSENE: General Martin E. Dempsey sier at en del av det som har vært sagt under forelesningene på kurset «Perspektiver på islam og islamsk radikalisme» på et militærakademi i Norfolk er «helt umusikalske» og langt fra offisiell amerikansk politikk. Her sammen med forsvarsminister Leon Panetta på en pressekonferanse i går. Foto: Susan Walsh / AP / ScanpixNTB
TAR AVSTAND FRA UTTALELSENE: General Martin E. Dempsey sier at en del av det som har vært sagt under forelesningene på kurset «Perspektiver på islam og islamsk radikalisme» på et militærakademi i Norfolk er «helt umusikalske» og langt fra offisiell amerikansk politikk. Her sammen med forsvarsminister Leon Panetta på en pressekonferanse i går. Foto: Susan Walsh / AP / ScanpixNTB Vis mer