- Ville sprenge bomber i New York i kveld

Fire menn pågrepet. Kjøpte falske våpen fra FBI.

 Fire menn ble i natt pågrepet i natt, mistenkt for å ha planlagt å sprenge en bombe ved en synagoge i New York. FBI-agenter som utga seg for å være ekstremister solgte mennene falske våpen. De ble pågrepet da de plantet det de trodde var eksplosiver. Foto: Scanpix/AP Photo/WNBC TV
Fire menn ble i natt pågrepet i natt, mistenkt for å ha planlagt å sprenge en bombe ved en synagoge i New York. FBI-agenter som utga seg for å være ekstremister solgte mennene falske våpen. De ble pågrepet da de plantet det de trodde var eksplosiver. Foto: Scanpix/AP Photo/WNBC TVVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet) Fire menn er pågrepet i New York, mistenkt for å ha planlagt å sprenge en bombe ved to synagoger i bydelen Bronx samt skyte ned et fly.

De hadde en plan om å utføre angrepet i mot synagogene kveld, sier kongressmann Pete King (R) til tv-kanalen CNN.

Til CNN sier Joseph Demarest fra FBI at mennene ble pågrepet mens de plantet det de selv trodde var eksplosiver i biler ved synagogene.

Sprengstoffet, total 14 kilo, var imidlertid falskt: Mennene hadde kjøpt det fra FBI-agenter som utga seg for å være millitante.

I bilen hadde mennene også en falsk Stinger-rakett, som de ønsket å bruke til å skyte ned et fly ved en flyplass, ifølge myndighetene

Pågripelsene kommer etter at det føderale politiet FBI har etterforsket saken i ett år, opplyser amerikanske tjenestemenn til nyhetsbyrået AP. Agentene sto klare utenfor synagogen da de mistenkte la «sprengstoffet» i bilene.

Alle de fire mennene skal være amerikanskfødte.

- Det siste angrepet på vår frihet viser at sikkerhetstruslene mot New York er altfor ekte, og understreker hvorfor vi må være våkne i vår kamp mot terrorisme, sier ordfører Michael Bloomberg i en uttalelse, skriver New York Times.