Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ville stikke ut øynene på politihund

En oslomann (37) er varetektsfengslet, etter at han skal ha forsøkt å stikke ut øynene på en politihund med bare hendene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

37-åringen er samtdig siktet for grov vold mot en bussjåfør. Ifølge siktelsen skal 37-åringen ha bitt av et lite stykke av sjåførens arm i en buss på Etterstad. Sjåføren har i ettertid gjennomgått plastisk kirurgi. Politiet mener bittet har skjedd under særdeles skjerpende omstandigheter.

Det var 13. juli at en politipatrulje gjennomførte en såkalt velferdssjekk hjemme hos 37-åringen. Polititjenestemennene har i ettertid forklart at 37-åringen ble aggressiv, og at han nektet å etterkomme pålegg fra politiet. 37-åringen skal ha forsøkt å stikke av, og en av polititjenestemennene slapp etter prosedyre en politihund i et forsøk på å få situasjonen under kontroll.

Kastet opp
Politihunden bet 37-åringen, som imidlertid sjøl gikk løs på hunden. Ifølge siktelsen presset han politihunden opp mot en vegg ved å presse fingrene inn i øynene på hunden. 37-åringen unnslapp. I ettertid kastet politihunden opp, og hundens øyne hovnet opp.

Dagen etter skjedde voldshandlingen mot bussjåføren, og 37-åringen ble arretsert. 37-åringen ble vurdert til å være ute av psykisk balanse, og han ble innlagt på psykiatrisk institusjon. 24. juli ble han formelt siktet. 37-åringen, som selv er bussjårfør, er varetektfengslet fram til 22. august. Oslo tingrett mener det er fare for gjentakelse av straffbare handlinger.

Psykiatere
Påtalemyndigheten ønsker en judisiell observasjon av 37-åringen.
Forsvarer Oscar Ihlebæk sier til Dagbladet at klienten tidligere er ustraffet.
- 37-åringen har imidlertid hatt en svært vanskelig tid bak seg de siste årene på det private området. I dag oppfatter jeg 37-åringen som upåfallende i forhold til en psykose. Jeg kan imidlertid ikke utelukke en tidsbegrenset psykose rundt gjerningstidspunktene. Det er et forhold jeg vil fokusere oppmerksomheten på under etterforskingen, sier Ihlebæk.

37-åringen husker svært lite av episoden med bussjåføren, og at han ble forsøkt stoppet av en politihund.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media