- Ville stikke ut øynene på politihund

En oslomann (37) er varetektsfengslet, etter at han skal ha forsøkt å stikke ut øynene på en politihund med bare hendene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

37-åringen er samtdig siktet for grov vold mot en bussjåfør. Ifølge siktelsen skal 37-åringen ha bitt av et lite stykke av sjåførens arm i en buss på Etterstad. Sjåføren har i ettertid gjennomgått plastisk kirurgi. Politiet mener bittet har skjedd under særdeles skjerpende omstandigheter.

Det var 13. juli at en politipatrulje gjennomførte en såkalt velferdssjekk hjemme hos 37-åringen. Polititjenestemennene har i ettertid forklart at 37-åringen ble aggressiv, og at han nektet å etterkomme pålegg fra politiet. 37-åringen skal ha forsøkt å stikke av, og en av polititjenestemennene slapp etter prosedyre en politihund i et forsøk på å få situasjonen under kontroll.

Kastet opp Politihunden bet 37-åringen, som imidlertid sjøl gikk løs på hunden. Ifølge siktelsen presset han politihunden opp mot en vegg ved å presse fingrene inn i øynene på hunden. 37-åringen unnslapp. I ettertid kastet politihunden opp, og hundens øyne hovnet opp.

Dagen etter skjedde voldshandlingen mot bussjåføren, og 37-åringen ble arretsert. 37-åringen ble vurdert til å være ute av psykisk balanse, og han ble innlagt på psykiatrisk institusjon. 24. juli ble han formelt siktet. 37-åringen, som selv er bussjårfør, er varetektfengslet fram til 22. august. Oslo tingrett mener det er fare for gjentakelse av straffbare handlinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer