Ville stoppe festen - skjøt gjennom dør

BERGEN (Dagbladet): Den 38 år gamle mannen ble oppsøkt på døren av en gruppe forsmådde festdeltakere. De anklaget ham for å ha skrudd ut hovedsikringen for hele leiegården. Svaret fra mannen var et blindt skudd gjennom utgangsdøra. Kula passerte få centimeter fra hodet til flere personer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Mannen har også tidligere opptrådt truende når det er fest i leiegården. Han pleier å skru ut hovedsikringen, og flere ganger har han også truet med å drepe folk som bor her, sa beboer Alf Dyblie til Dagbladet natt til i går.

Skyteepisoden skjedde ved midnatt i en leiegård i Håkonsgaten midt i Bergen sentrum. Flere øyenvitner forteller Dagbladet at en gruppe på sju personer prøvde å ta seg inn i leiligheten til mannen.

Uten forvarsel skal 38-åringen ha løsnet et skudd gjennom døra med et grovkalibret våpen. «Legg dere ned! Jeg teller til tre, og så skyter jeg igjen!» skal mannen ha sagt. - Jeg kjente skuddet suse forbi meg, og så flisene fyke fra døren, sier Alf Dyblie.

Festdeltakerne søkte tilflukt i andre leiligheter, eller trakk ut på gaten etter episoden. Politiet ble tilkalt, og en omfattende aksjon ble iverksatt. Kvartalet rundt leiegården ble evakuert og rundt 15 tungt bevæpnede politifolk gjorde seg klar til å storme pistoldesperadoens leilighet.

Da politiet ropte at de var i ferd med å ta seg inn til mannen, overga han seg uten motstand, opplyser vaktsjef Rasmus Eikemo ved Bergen politikammer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer