Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ville stoppe sang og lek på søndager

Et borettslag på Lambertseter i Oslo gikk i fjor inn for å nedlegge forbud mot sang og lek på søndager og helligdager. Generalforsamlingen fikk stoppet forslaget, men dette er bare et av mange eksempler på strenge forbud i borettslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sangforbudet var en enstemmig innstilling fra styret i Gamlehaugen borettslag i Oslo, og kom i tillegg til et uskrevet forbud om at lek i gården var upopulært.

Ifølge nestlederen i borettslaget, Thore Høgberg, trengte borettslaget regler som hindret støy. Forslaget ble nedstemt av generalforsamlingen, etter en kraftig mobilisering fra barnefamiliene i gården.

Generasjonskonflikt

Men eksempelet fra Gamlehaugen borettslag er ikke enestående. Svært mange borettslag har prøvd å detaljregulere beboerne for å hindre at de sjenerer hverandre.

Sykler forbudt

Ifølge Norske Boligbyggelags landsforbund er generasjon- og kulturkonflikt viktige årsaker til splid i borettslag.

Et annet tilfelle av generasjonskonflikt dukket opp i Liakollen borettslag på Nordstrand. Her fremmet styret forslag om å forby tråbiler, sykler og traktorer med plasthjul. Årsaken var at enkelte beboerne mente barnas leker støyet for mye, slik at de ble forstyrret i middagshvilen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!