LO-ledelsen:

Ville stoppe Tajik

LO-lederens rådgiver forsøkte å forhindre at Hadia Tajik var til stede under Jonas Gahr Støres tale på LO-kongressen, ifølge Dagens Næringsliv.

FORSØKT STANSET: LO-topper forsøkte å hindre at tdligere arbeidsminister Hadia Tajik møtte opp på LO-kongressen. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
FORSØKT STANSET: LO-topper forsøkte å hindre at tdligere arbeidsminister Hadia Tajik møtte opp på LO-kongressen. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LO-kongressen åpnet med sjokkbølger da LO-leder Peggy Hessen Følsvik kom med krav om at SV må inn i regjeringen. Støre var varslet i forkant og satt på første rad og lyttet.

To dager seinere inntok statsministeren selv podiet og holdt sin tale til de rundt tusen delegatene fra hele landet. Han skrøt av alle gjennomslagene LO hadde fått i regjering.

«Sterkt påtrykk»

Ikke minst dreier det seg om gjennomslag tidligere arbeids- og inkluderingsminister og Ap-nestleder Hadia Tajik hadde fått til.

Ifølge Dagens Næringsliv jobbet LO-ledelsen helt til det siste med å forhindre at Tajik skulle være til stede i salen.

Avisa skriver at de fra flere kilder har fått bekreftet innholdet i en tekstmeldinger fra André Nerheim, leder for politikk og samfunnskontakt i LO. Han er LO-leder Peggy Hessens høyre hånd som hennes nærmeste rådgiver.

Tekstmeldingene gikk ifølge DN til Ap's kommunikasjonssjef på Stortinget, Jarle Roheim Håkonsen. Nerheim skal ha brukt «et sterkt påtrykk» for å hindre at Tajik var til stede under Støres tale på Folkets Hus.

Dagbladet er kjent med at framstillingen rundt tekstmeldingene stemmer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer