Ville stoppe voldtektssak

Få dager før Rebecca Rist (27) forsvant fra Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rist forsvant under mystiske omstendigheter for 14 dager siden, ble advokaten hennes kontaktet av en navngitt mann. Mannen skal ha oppfordret advokaten til å avstå fra å hjelpe Rebecca med å få gjenopptatt en eldre voldtektssak, skriver VG.

- Han sa jeg kastet bort tiden min med denne saken og slengte ut en haug med påstander. Disse gadd jeg ikke bry meg om, sier advokat Cathrine Carlsen-Raftevoll til VG.

Hun understreker at hun ikke følte seg truet av oppringningen. Carlsen-Raftevoll har bistått den forsvunne kvinnen med å få gjenopptatt en voldtektsanmeldelse som hun leverte inn i 2005.

Advokaten sier at hun ikke har noen holdepunkter for å si at Rebeccas forsvinning har noen forbindelse med den saken hun hjalp henne med, men kan heller ikke utelukke det.

- Men jeg håper fortsatt at hennes forsvinning har en naturlig forklaring, sier Carlsen-Raftevoll.

Politiet i Bergen innrømmer at de sliter tungt med etterforskningen av Rebecca-mysteriet etter at hun mottok en rekke telefonsamtaler for så å sette seg inn i en hvit bil i Møllendalsveien like før midnatt 2. desember. Deretter har ingen sett henne.

(NTB)

FORSVUNNET:</B> Rebecca Rist (27) fra Bergen.