Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ville ta Birgittes morder

En kvinne tok jobb som kontordame ved Haugesund politidistrikt for å bevise hvem den egentlige drapsmannen i Birgitte-saken var. Hun har snoket i hemmelige register og er nå blitt bøtelagt med 5000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen laget en egen rapport om hvem hun mente var drapsmannen i Birgitte-saken på bakgrunn av opplysninger i politiregisteret. Nå har kvinnen fått 5000 kroner i forelegg for å ha krenket privatlivets fred.

I politiavhør har kvinnen forklart at hun søkte jobb som kontoransatt ved Haugesund politidistrikt fordi hun ville bevise hvem den egentlige drapsmannen i Birgitte-saken var.

Som sivilt ansatt kontordame fikk kvinnen tilgang til politiets hemmelige register.

Klaget

På vegne av 30-åringen som kvinnen omtaler og utpeker som den egentlige drapsmannen, klaget advokat John Christian Elden forholdet inn for statsadvokaten i Rogaland.

Settepolitimester Pål Jæger-Pedersen har etterforsket kvinnen. Statsadvokat Tormod Haugnes har nå gitt kvinnen et forelegg på 5000 kroner, subsidiært 15 dagers fengsel for å ha krenket privatlivets fred.

- Framgangsmåten til kvinnen synes noe underlig. Hun søkte jobb i politiet som sivilt ansatt, med det formål å få dømt en person, sier advokat John Christian Elden.

Forelegg

Kvinnen gikk først til etterforskerne fra Kripos. Påstandene ble undersøkt, og etterforskerne konkluderte med at det ikke var hold i teoriene hennes.

Da laget kvinnen en egen rapport, som hun sendte til forsvarerne til den drapssiktede fetteren til Birgitte Tengs.

Statsadvokaten vil fremme saken for herredsretten om kvinnen ikke godtar forelegget.