DYRESMUGLING:  Det var her ved Ezeiza internasjonale flyplass i Buenos Aires at tsjekkeren forsøkte å smugle 247 dyr med på et fly til Madrid. Foto: Juan Mabromata / AFP / Scanpix
DYRESMUGLING: Det var her ved Ezeiza internasjonale flyplass i Buenos Aires at tsjekkeren forsøkte å smugle 247 dyr med på et fly til Madrid. Foto: Juan Mabromata / AFP / ScanpixVis mer

Ville ta med seg 247 levende dyr på flyet

51-åring forsøkte å smugle giftige slanger og truede reptiler til Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 51 år gamle Karel Abelovsky fra Tsjekkia ble tatt da han forsøkte å smugle 247 levende dyr på en flyvning fra Buenos Aires til Madrid.

Da mannen gikk gjennom sikkerhetskontrollen ved Ezezia-flyplassen i den argentisnke hovedstaden fant sikkerhetspersonell mer enn 200 reptiler og slanger.

Blant dyrene som ble funnet inne i mannens svulmende koffert var det flere arter med giftige slanger og truede reptiler pakket i plastbokser, ifølge nyhetsbårået AFP.

Flere av de truede dyreartene rapporteres å være beskyttet under konvensjonen om internasjonal handel med truede arter.

To av dyrene i mannens koffert ble funnet døde og ifølge flyplasspersonell kunne flere av dyrene lidd samme skjebne på grunn av mangel på oksygen, dersom kofferten hadde blitt plassert i flyets lasterom.

Funnet ble gjort 7. desember, men ble først offentlig kjent denne uka.

En dommer har siktet Abelovsky med forsøk på smugling. Om 51 åringen dømmes risikerer han opp til ti år i fengsel for smugleforsøket.

Ifølge nyhetsbyrået mistenker politiet mannen for å tilhøre en smugle-liga som har spesialisert seg på eksotisk dyrearter.