Forsvarer:

Ville ta med seg barna i døden

Tobarnsmora ønsket å ta sitt eget liv, men mente det var best at sønnene døde sammen med henne. Nå må hun i stedet møte i retten, tiltalt for dobbeltdrap.

FÅR DOMMEN: I dag starter rettssaken mot en kvinne i 30-årene, som er tiltalt for å ha drept sine to sønner på ett og syv år. Det skjedde 19. juli i fjor. Video: Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

19. juli i 2020 vil bli stående som en av de mørkeste dagene i Lørenskogs historie. Det som startet som en melding om brannalarm i en bolig, viste seg å være noe helt annet.

Etter flere timer ble ei båre trillet ut. På den lå to gutter på 1 og 7 år. Begge var funnet døde.

Samtidig var deres mor funnet kritisk skadd og sendt til sykehus. Dagen etter gikk politiet ut med den sjokkerende meldingen. Kvinnen i slutten av 30-åra var siktet for å ha drept sine barn.

- Voldsom selvforakt

Et knapt år seinere starter rettssaken mot tobarnsmora i Romerike og Glåmdal tingrett. Hennes advokat, Gunnhild Lærum, forteller om en psykisk belastende tid for kvinnen - både før og etter at hun tok livet av sine barn.

- Hun har vært dårlig over lengre tid. Hun ønsker å fortelle om det siste året av livet sitt, før dette skjedde. Hun kommer til å beskrive et svært tøft og vanskelig år. Det har vært mentalt mørkt og en nedadgående spiral, sier Lærum til Dagbladet.

- Angrer hun?

- Hun er sint på seg selv og hvordan livet har utviklet seg. Sint fordi hun ikke har klart å komme seg ut av dette før. Hun sitter igjen med en voldsom selvforakt og har det ekstremt tungt. Min klient opplever at hun ikke har noe å leve for, sier advokaten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer