Ville ta ut penger fra offerets konto

Med blod på veska og beinet prøvde den 39 år gamle kvinnen å ta ut 25 000 kroner fra kontoen til det 80 år gamle drapsofferet på Eidskog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De ansatte i postbutikken fattet mistanke til om fullmakten var ekte, og ringte politiet. Politiet reiste da hjem til 80-åringen, og fant ham død. Deretter ble den 39 år gamle småbarnsmoren pågrepet i postbutikken.

I går ble hun varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud i Vinger og Odal tingrett.

Hun er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, men nekter straffskyld. De ansatte i Spar-butikken, som har Post-i-butikk, reagerte da kvinnen presenterte en fullmakt til å ta ut penger fra mannens konto.

God form

Den 80-årige enkemannen har i årevis bodd alene i huset på Ilag utenfor Skotterud. Før han pensjonerte seg, var han murer. 80-åringen var fremdeles i god form, og sammen med en nabo pleide han å reise til Magnor travbane, der han fulgte trening av travhester. Det er sjelden travløp på banen.

I det siste skal han ha klaget over at ungdommer hadde besøkt ham, og spurt om å få penger.

Hadde sår

Kvinnen påkjærte varetektsfengslingen på stedet. Hun forsvares av Jan Erik Myrvold.

-  Min klient nekter for å ha hatt noe med drapet å gjøre. Hun sier at hun besøkte den døde i forrige uke, og fikk da en fullmakt til å ta ut penger. Politiet mener drapet skjedde søndag, og min klient sier hun ikke var der på søndag. Politiet opplyser at det er funnet noen bloddråper på henne, blant annet på beinet, men der har hun et sår. Uansett vil tekniske undersøkelser bringe dette på det rene, sier Myrvold.

Myrvold benekter at kvinnen skal tilhøre narkotikamiljøet i Kongsvinger, slik det har blitt rapportert på NTB. Kvinnen har en mindreårig datter. Den avdøde mannen er onkelen til den siktede kvinnens mor.

ÅSTEDET: I denne eneboligen på Ilag ved Skotterud i Hedmark ble 80-åringen funnet død med skader i hodet. En 39 år gammel småbarnsmor er siktet i saken.