<strong> STUDENTPAPPA:</strong>  Emil Andre Erstad og kona Kristin Kleven Erstad - begge 23 år -  hadde fått over 1 000 kroner mindre i måneden det første året til sønnen Noah Leander (nå 20 måneder) med regjeringens budsjettforslag. - Dette kan ikke KrF godta, sier pappa. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET.
STUDENTPAPPA: Emil Andre Erstad og kona Kristin Kleven Erstad - begge 23 år - hadde fått over 1 000 kroner mindre i måneden det første året til sønnen Noah Leander (nå 20 måneder) med regjeringens budsjettforslag. - Dette kan ikke KrF godta, sier pappa. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET. Vis mer

Ville tapt over 1 000 kr. i måneden på Noah

Det må ikke bli umulig for studenter å få barn, sier KrFU-leder. Han lover kamp for bedre vilkår i statsbudsjettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): KrFs ungdomsparti har merket seg historien og regnestykket til alenemor og student Anne Kristine Lehn i Dagbladet i går.

Hun frykter at hun må gi opp studiene halvannet år før eksamen dersom hun mister overgangsstønaden, slik regjeringen vil i forslaget til statsbudsjett for neste.

KrFU-leder Emil Andre Erstad (23) lover at han skal «henge på skuldrene» til egen stortingsgruppe de nærmeste dagene for å sikre bedre vilkår enn det Høyre og Frp vil for både studentforeldre og andre foreldre.

Til uka skal støttepartiene Venstre og Krf finne penger til sine hjertesaker.

KrFU-lederen tar for gitt at småbarnsforeldre generelt og studentforeldre spesielt får klart bedre betingelser enn regjeringen vil. Hvis ikke, kan han ikke tro at moderpartiet vil gi de avgjørende stemmene for budsjettet i Stortinget.

- Noen tusen mer
- Studentforeldre skal i alle få noen tusen kroner mer å leve for i måneden utfra våre krav. Profilen som regjeringen vil legge på småbarnspolitikken, bryter med erklæringen som KrF og V har gitt for å støtte regjeringen. I praksis vil det bli veldig vanskeligere å være foreldre som studenter. Og det skal ikke være forutsetning å være i full jobb og ferdig med studier for å bli foreldre, sier Emil Erstad til Dagbladet.

Og han peker spesielt på denne formuleringen i budsjettforslaget:

«Økning av opptjeningskravet innebærer at det i større grad er personer som primært er yrkesaktive som får rett til foreldrepenger. En økning vil kunne stimulere flere til å ha større deltakelse i arbeidslivet før fødsel».

Han og kona Kristin Kleven Erstad var heltidsstudenter da sønnen Noah Leander ble født for ett år og åtte måneder siden. Kona er fortsatt heltidsstudent, mens han har måttet ta en studiepause i forbindelse med sitt politiske verv.

Ville tapt over tusen i måneden
- Bare med regjeringens ene forslag nå om å øke lønnsgrunnlaget til 88 000 kroner for å gi foreldretilskudd, ville vi fått drøyt tusen kroner mindre i måneden fram til Noah Leander fylte ett år. Vi er heldige med foreldre og besteforeldre som kommer med leker og klær, men det må ikke være noen obligatorisk forutsetning for at små barn skal ha det bra, sier småbarnsfar og KrFU-leder Emil Erstad.

Disse tre punktene minner ungdomspartiet sine stortingspolitikerne om uavlatelig i budsjettinnspurten:

• Engangsstønaden ved fødsel må økes med 51 000 kroner - fra 37 000 til 88 000, vil komme alle foreldre til gode
• Inntektsgrunnlag for månedelig foreldretilskudd må senkes til 44 000, ikke det dobbelte som regjeringen foreslår. Vil komme alle foreldre til gode.
• Bedre stipend- og låneordninger, vil styrke studenter generelt og studentforeldre spesielt.

Kravet om et bedre småbarnsbudsjett, kommer ifølge Erstad rett bak KrFUs aller mest prioriterte kampsak foran budsjettinnspurten i Stortinget: en dobling av antall syriske kvoteflyktninger fra 1 500 til 3 000.

Ville tapt over 1 000 kr. i måneden på Noah

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer