Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ville tenne på seg selv

Med kona og ett av barna klamrende rundt beina sto den 30-årige irakiske asylsøkeren overdynket med bensin, klar til å sette fyr på seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dramaet fant sted inne i ekspedisjonslokalene til Utlendingsdirektoratet (UDI) Region sør i Kristiansand i går formiddag. Bare snarrådig innsats fra en annen asylsøker og en tolk hindret en større tragedie.

De klarte å roe situasjonen såpass at politiet rakk å komme bakveien. I en lynaksjon lyktes det dem å få slått lighteren ut av irakerens hånd. En politimann kom lettere til skade i tumultene som fulgte.

Bakgrunnen for hendelsen er, ifølge politiet, at det irakiske ekteparet er rasende over at de bare blir tilbudt en toromsleilighet i Norge. Også onsdag kveld skal ekteparet ha laget rabalder fordi de krever bedre boforhold.

Bensinkanne

Dramatikken startet like etter klokka 11. Med en ti liters svart bensinkanne i handa kom asylsøkeren, hans kone og to små barn inn i UDI-lokalene i Slottskvartalet i Kristiansand.

Den 30 år gamle irakeren helte bensinen over seg selv før han grep fatt i kona og sin fire- fem år gamle sønn og skjøv dem inn i et hjørne. Der tok han oppstilling foran dem og truet med å bruke lighteren som han hele tida holdt klar i handa.

Vaktsjef Bjørn Hansen ved Kristiansand politistasjon sier det er vanskelig å ha noen mening om hvor farlig situasjonen var.

- Jeg vet jo at bensin er farlig og lett eksploderer. Hvis mannen hadde satt en fyrstikk borti seg, så hadde det sagt «baff!».

Vanlig

Asylsøkerfamilien har tidligere bodd et annet sted i landet. Onsdag kom de til Kristiansand, der de fikk tilbud om å bo i en toromsleilighet på det statlige mottaket i Vågsbygd. I dag avgjør politiet hva som skal skje med familien. Nestleder Tormod Stavenes ved Utlendingsdirektoratet Region sør i Kristiansand sier til Dagbladet at en toromsleilighet er vanlig å tilby en familie på fire.

OVERMANNET:L Irakeren skal ifølge politiet ha vært rasende fordi han ikke ville bo med familien i toromsleiligheten han ble tilbudt. Det var i rommet til venstre at dramaet utspant seg.