Ville tømme utedoen med mann inni

Svein Elde var nesten ferdig på do da ting begynte å skje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er NRK som i dag skriver om doturen som kan føre til både frykt og forstoppelse blant trengende. En truckfører prøvde nemlig å tømme et mobilt festivaltoalett uten å sjekke om noen hadde satt seg til rette på toalettet.

Fulgte naturen

Hendelsen skjedde i Kalvåg under landsstevnet til Forbundet Kysten. Da stevnet var over, gikk stevnedeltaker Svein Elde i land fra seilbåten sin for å løsne fortøyningen før han la fra land igjen.

- Så tenkte jeg at mens jeg var på land, kunne jeg gå på do, sier Elde lattermildt over telefon. Men den fredelige stunden ble langt fra så rolig som forventet.

- Det var sånne grønne transportdoer de bruker på arrangementer. Jeg satt der og begynte å bli ferdig med ærendet da jeg kjente dulting og skubbing i doen og hørte en lyd på utsiden. Så begynte det å bevege seg enda mer, forteller Elde til Dagbladet.no.

Dermed svevde både Elde og mobiltoalettet i løse lufta.

- Det gikk jo en del tanker gjennom hodet mitt. Jeg tenkte at dette er jo ustabilt, og det var på slutten av arrangemenetet. Kvelden før hadde det vært en stor dansefest, så doen hadde et rikelig innhold. Jeg lurte hva ville skje og hadde et indre behov for å komme ut, sier 53-åringen.

- Jeg prøvde å få opp døra, men det gikk ikke. Så klarte jeg å trykke ut døra helt oppe på motsatt side av hengslene, slik at jeg fikk hånda ut opp til albuen. Jeg begynte å vinke og styre, før jeg hørte noen der ute som ropte «Jeg ser en hånd!». Så hørte jeg trucklyden igjen, og så ble alt rolig, forteller Elde.

Mange tilskuere

Selv holdt han seg på beina da doen beveget seg som verst.

- Jeg driver med seiling, så jeg er vant til ustøtt underlag, sier han.

Da Elde endelig fikk fast grunn under føttene igjen, så han en lattermild truckfører i førerhuset.

- Jeg var litt forfjamset, og han hadde et ganske morsomt flir oppi der. Det var mye folk rundt, og de fikk jo skikkelig underholdning, så det var positiv stemning. Det streifa meg ikke å bli sint, jeg gikk bort og tok ham i hånda, sier den blide 53-åringen, som fortsatt flirer av hendelsen.

- Jeg ser mer og mer komikken i det, sier han.

Nå er Elde, som kommer fra Ulsteinvik i Møre og Romsdal, tilbake på jobben som økonomisjef i Selje kommune.

- Her er det trygge toaletter, forsikrer han Dagbladet.nos lesere.