Ville treffe nettvenn

Vitner har fortalt politiet at 16 år gamle Dereka Maria Mikula ville treffe en venn hun hadde møtt på internett. PC'en hennes blir saumfart av datateknikere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den drepte 16-åringen brukte en god del tid til å surfe på internett. Blant annet skal hun ha deltatt i prategrupper på nettet, hvor hun snakket med både gutter og jenter. Ifølge TV 2 Nettavisen skal 16-åringen ha uttrykt til venner at hun gjerne ville treffe en av de hun hadde snakket med på nettet i virkeligheten.

Personen skulle visstnok bo i Son, melder avisa.

Politiet bekrefter at de undersøker den dreptes datamaskin og at de vil forsøke å kartlegge de elektroniske sporene hun har etterlatt seg på internett og på pratekanaler. Håpet er at etterforskerne kan finne ut hvem 16-åringen har hatt kontakt med på internett.

De to unge guttene som skal ha kranglet med Dereka Maria Mikula er avhørt. Det samme er den mystiske personen som sto utenfor Derekas hus om natta og ropte et navn. Ingen av dem er mistenkt i saken og politiet arbeider med å sjekke det de har sagt opp mot andre vitneforklaringer.

Etterforskerne har fått oversikt over et 50-talls mennesker som oppholdt seg utendørs i Son i den aktuelle perioden. Politiet håper at en av disse skal kunne kaste lys over hvem som drepte 16 år gamle Dereka Maria Mikula.

Les hele saken på TV 2 Nettavisen her

<B>VILLE TREFFE NETTVENN: Dereka Maria Mikula.