- Ville trekke meg

Kjell Magne Bondevik var i høst så nedbrutt at han ville trekke seg som statsminister. Gode venner og kolleger måtte overtale ham til å fortsette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bondevik kom med de oppsiktsvekkende opplysningene i et intervju med TV 2 i går kveld. Uttalelser i programmet viser hvor store problemer han hadde i dagene før sykemeldingen i høst:

- Jeg opplevde å møte veggen - klarte ikke tenke positivt og konstruktivt. I enkelte øyeblikk tenkte jeg på å gå av, vedgår statsministeren i dag.

Depressiv reaksjon

Den 31. august sendte Statsministerens kontor ut pressemeldingen som fortalte om Bondeviks depressive reaksjon. Gang på gang ble det gjentatt at målet var å være fullstendig åpen om hva som hadde skjedd.

- Troen tilbake

Når Kjell Magne Bondevik nå forteller at han nærmest måtte overtales til å fortsette som statsminister, er det opplysninger som kaster helt nytt lys over situasjonen. De viser hvor alvorlig statsministeren selv oppfattet sykdommen og overbelastningen som rammet ham.

Først da Kjell Magne Bondevik fikk diagnosen slått fast av sin lege Bjørn Lande, ble han sikker på at han skulle fortsette statsministergjerningen etter sykdomsperioden.

- Da han fikk vite hva som feilte ham, var han ikke i tvil om at han skulle komme tilbake, sier statssekretær Gunnar Husan ved Statsministerens kontor til Dagbladet.

Til TV 2 sier Bondevik:

- Jeg skjønte at jeg måtte ta et avbrekk. Et stykke ut i fraværet fikk jeg troen på at jeg skulle vende tilbake.