Frp-topp ba partifeller besinne seg

Ville unngå Sandberg-refs i mediene

Etter at sentrale partifeller i forrige uke kom med åpen kritikk av Frp-nestleder Per Sandberg for reisen til Iran fikk de tydelig beskjed internt om å besinne seg.

VISTE TIL VEDTEKTENE: Finanspolitisk talsmann og leder av partiets organisasjonsutvalg Helge André Njåstad manet partifellene til besinnelse i et internt forum for Frps fremste tillits- og folkevalgte.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VISTE TIL VEDTEKTENE: Finanspolitisk talsmann og leder av partiets organisasjonsutvalg Helge André Njåstad manet partifellene til besinnelse i et internt forum for Frps fremste tillits- og folkevalgte. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oppfordringen kom fra lederen av partiets organisasjonsutvalg, Helge André Njåstad.

I et innlegg i et internt og lukket forum for Fremskrittspartiets stortingsrepresentanter, fylkesledere og medlemmer av regjeringsapparatet viste Njåstad til punkt 3 om "Kollegiale forhold" i partiets organisatoriske retningslinjer:

- Enhver medarbeider skal forsøke å bidra til enighet og skape gode holdninger og mellommenneskelige relasjoner i partiet. Det betyr at man alltid omtaler sine partikolleger i sømmelige, respektfulle og høflige former, heter det blant annet i vedtektspunktet.

Skapte bølger

Det var de mange henvendelsene fra pressen til sentrale folk på ulike nivåer i Frp i forrige uke, som fikk varsellampene til å blinke. Men Njåstad vil selv ikke kommentere innlegget sitt overfor Dagbladet eller forklare hvorfor han så seg nødt til å komme med oppfordringen.

- Jeg har ingen kommentar til den interne kommunikasjonen i Fremskrittspartiet, sier han.

De organisatoriske retningslinjene har særlige formuleringer om hva som skal gjøres dersom det kommer henvendelser fra mediene vedrørende uttalelser eller forslag fra partikolleger. Da skal det tas kontakt med den som har kommet med uttalelsen eller forslaget, for å kontrollere om medienes framstilling er korrekt, heter det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer