Ville unngå smertefull død. Henrettet likevel

Russell Bucklew (51) ble henrettet i Missouri tirsdag, til tross for advarsler om at den dødelige injeksjonen kunne gi ham en forferdelig smertefull død.

SJELDEN SYKDOM: Russell Bucklew ble henrettet tirsdag, til tross for sykdommen. Foto: Jeremy Weis Photography via AP
SJELDEN SYKDOM: Russell Bucklew ble henrettet tirsdag, til tross for sykdommen. Foto: Jeremy Weis Photography via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bucklew led av kavernøst hemangiom, en type blodåreforandring, som kan være svulster eller misdannelser på organer. På grunn av lidelsen måtte han bruke utstyr for å kunne puste det siste året han levde. Advokatene hans forsøkte til det siste å stanse giftinjeksjonen. De sa den kunne påføre klienten ekstreme lidelser på grunn av den fysiske tilstanden hans.

- Ansiktet hans er opphovnet av svulmende, blodfylte svulster han har i fjeset, hodet og halsen. Det er stor risiko for at disse ustabile svulstene begynner å blø på grunn av belastningen under henrettelsen, noe som vil medføre at Russell kan hoste opp og kveles av eget blod, skrev advokatene i en begjæring til guvernøren i Missouri.

Det ble bedt om at Bucklew kunne tilbringe resten av livet i fengsel i stedet. Også tidligere fengselsansatte ba sine kolleger i arbeid om å få slippe å bivåne en potensielt grusom henrettelse. De påpekte at å måtte delta i henrettelser allerede er ille nok som det er, og bør unngås når det er sannsynlig at det kan gå galt og blir helt grotesk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer