Tidligere Trump-rådgiver røper:

- Ville utløse brannalarm

Fiona Hill avslører at hun forsøkte å stanse et møte mellom Donald Trump og Vladimir Putin i 2018.

VILLE AVBRYTE: Trumps tidligere rådgiver ønsket å avbryte et møte mellom tidligere president Donald Trump og den russiske presidenten, Vladimir Putin, i Helsinki i 2018. Foto: AFP / NTB
VILLE AVBRYTE: Trumps tidligere rådgiver ønsket å avbryte et møte mellom tidligere president Donald Trump og den russiske presidenten, Vladimir Putin, i Helsinki i 2018. Foto: AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Britisk-amerikanske Fiona Hill, som tidligere var den øverste Russland-eksperten i Det hvite hus, sier til CNN at hun vurderte å utløse brannalarmen under Donald Trump sin pressekonferanse etter møtet med Vladimir Putin i Helsinki, Finland i 2018.

Kritikken haglet kort tid etter at pressekonferansen var ferdig.

Flere reagerte sterkt på at Trump hadde stått side om side med Putin og nektet for russisk innblanding i presidentvalget i 2016.

- Forferdelig

Hill, som inntil sommeren 2019 satt i det nasjonale sikkerhetsrådet til Trump, betegner møtet som «forferdelig».

- Jeg tenkte bare «la oss kutte ut dette og forsøke å stanse det». Jeg kunne ikke komme på noe som ikke ville bidra til det forferdelige spetakkelet, sier hun til CNN.

Putin beskrev imidlertid møtet som «et viktig skritt i riktig retning», mens Trump nektet å stille seg bak konklusjonen om at Russland blandet seg inn i presidentvalget.

Så etter en brannalarm

Hill, som var til stede under pressekonferansen i 2018, sier at hun så seg rundt etter en brannalarm.

- Først og fremst, jeg så meg rundt for å se om det var en brannalarm, men vi var i en ganske storslått bygning, sier hun.

- Jeg hadde den samme følelsen som Deborah Birx hadde under pressekonferansen der president Trump foreslo å drikke blekemiddel for å motvirke coronavirus, sier Hill.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer