Ville utvise 15 kristenruss

«Er vi kristenruss? Ja, vi er kristenruss, for faen!», ropte de i russetoget. Det ble for sterkt for skolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går satt lærere og ledelse samlet i møte på Kristen videregående skole Trøndelag (KVT).

Der diskuterte de hvorvidt de skulle utvise 15 avgangselever fordi de hadde bannet i russetoget. At elevene ropete; «Er vi kristenruss? Ja, vi er kristenruss, for faen!», ble rett og slett for sterk kost for skolen, skriver Adresseavisen.

- Sårende

Etter hendelsen har de skyldige elevene blitt innkalt til samtaler med skoleledelsen, og utenom utvisning, ble også anmerkninger og brev til alle i russekullet vurdert.

- Skolen har opplevd dette som sårende og helt usmakelig, sier pedagogisk leder Sverre Olsen ved KVT til Adresseavisen.

Men i går ettermiddag ble skoleledelsen til slutt enige om å ikke utvise elevene, men istedenfor klargjøre skolens kritiske syn på saken gjennom oppslag på skolen.

Olsen sier til Adresseavisen at de har kommet frem til at de 15 elevene etter alt å dømme ble forlegne og ikke ville identifiseres med en kristen holdning i russetoget.

Elevrådet enig

Skolens elevrådsleder Trym Are Sivertsen og russesjef Marit Martinsen har full forståelse for skoleledelsens reaksjon, og tror de aktuelle elevene ønsket å skape avstand til skolens kristne image under russetoget.

- Vi skjønner at dette bryter med verdiene KVT står for, og det skjer nok ikke igjen, sier de til avisen.

STERK KOST: «Er vi kristenruss? Ja, vi er kristenruss, for faen!», ropte 15 KVT-russ. Det var nok for skolen til å vurdere utvisning.