Ville være «Scream», knivstakk foreldre

PARIS (Dagbladet): Nicolas, 16, gikk og så «Scream 3». Så kledde han seg ut som helten i filmen, lukket alle skoddene og ventet på foreldrene med kniven i hånden. De skulle drepes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da faren og stemoren kom hjem til leiligheten i Fontenay-aux-Roses utenfor Paris, kastet han seg over henne og stakk henne flere ganger i ansiktet, på hendene og i ryggen. Faren forsøkte å legge seg mellom men sønnen kastet seg over ham også. Det er et mirakel at ingen av dem ble dødelig såret.

Etter at raseriet hadde lagt seg tok Nicolas av seg forkledningen og hoppet ut av vinduet, foran vitner som så tenåringen flykte inn i buskene.

Dagen etter så en nabo ham i nabolaget og fikk varslet politiet. Han overga seg uten mostand og blir nå undersøkt av psykiatrikere. De anser ham som et unikt tilfelle.

På rommet hans fant politiet en rekke skrekk-viedofilmer. Han er kjent for å være helt ensom. Han er sky og ser ned når noen snakker til ham.

- Han var rar, alltid alene og hadde ingen venner, sier skolekameratene om ham.

Stemoren og faren ligger på sykehus, han med alvorlige skader i ansiktet. Nicolas sak gjenoppfrisker debatten om skrekkfilmenes innflytelse på unge. To unge, Véronique og Sébastien, også 16, drepte like gamle Abdel i 1996 etter å ha sett «Born to kill» av Oliver Stone.