Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ville vært en stor feil å gjøre Miaoke til sangstjerne

Sier han som avslørte sangjukset under OL-åpningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter to dager med massiv mediedekning og sterke reaksjoner på sangjukset under OL-åpningen, sier mannen som avslørte det hele, Chen Qigang, at han er overrasket over alt oppstyret.

Samtidig forsvarer Chen, som hadde det musikalske ansvaret under åpningsseremonien, avgjørelsen om å fortelle verden at det ikke var søte Lin Miaokes (9) stemme millioner av tv-seere verden over hørte.

- Vi forventet ikke at Miaoke skulle bli så populær over natta. Det ville vært et stort feilgrep å gjøre Miaoke til sangstjerne. Vi oppdaget at hun ikke hadde noe musikalsk talent, sier Chen, ifølge avisa South China Morning Post

Fått merke presset Uttalelsen er like direkte som da han for første gang tirsdag denne uken forklarte i et radiointervju hvorfor arrangørene brukte Miaokes søte ansikt til å framføre Peiyis sang.

Begrunnelsen var at Peiyis «lubne kropp og ujevne tenner» ikke tjente nasjonens interesse under prestisjetunge og symbolmettede åpningsarrangementet.

Chen Qigang, en kjent komponist og fransk statsborger, sier at han har fått merke presset etter avsløringen han kom med. Presset kommer ikke fra politisk hold, men fra folket som han antar «er skuffet over at deres vakre forestilling av den patriotiske sangen hadde slått sprekker».

Chen er også overrasket over å bli oppringt av utenlandske journalister som tror han er en kinesisk dissident og som tror saken dreier seg om menneskerettighetsspørsmål.

Forsvarer avgjørelsen 

image: - Ville vært en stor feil å gjøre Miaoke til sangstjerne

I intervjuet Chen ga med Beijing Music Radio fortalte også Chen hvordan medlemmer høyt oppe i Kinas komunistparti krevde at Miaokes stemme måtte byttes ut før åpningsseremonien.

Etter avsløringen av sangjukset har kinesiske myndigheter forsøkt å legge lokk på saken.

Verken kinesiske aviser eller tv-stasjoner nevnte de to jentene i løpet av gårsdagen. Xinhua, det offisielle kinesiske nyhetsbyrået, kom i går med en kort pressemelding med offisielle reaksjoner. Pressemeldingen kom bare i engelsk versjon.

På internett blir alle innlegg om de to jentene blokkert.

Både Beijing olympiske komité og Den internasjonale olympiske komité har forsvart det som er blitt en flau affære for Kinas kommunistparti, som har gjort sitt ytterste for å gjøre Beijing-OL til et vellykket arrangement.

<B>FOR STYGG:</B> OL-arrangørene mente at Yang Peiyi (7) var for stygg for åpningsseremonien. Men sangstemmen hennes brukte de.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!