«Ville vært i live i dag hvis hun ikke hadde gått til scientologene»

SV-toppen Olav Gunnar Ballos datter Kaja ble bare 20 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Alt tyder på at scientologisekta har spilt en direkte rolle for at Kaja valgte å ta sitt eget liv, mener stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen. Hun møtte Kaja Bordevich Ballo første gang da hun var med faren Olav Gunnar Ballo på Stortinget. Seinere gikk Thorkildsen på samme dansekurs som henne.

- Jeg tror Kaja ville vært i live i dag hvis hun ikke hadde gått til scientologene, mener Henrik Møinichen (19), en nær venn og studiekompis av Kaja. Han så henne for siste gang om morgenen den samme dagen hun tok sitt eget liv.

Begge velger å snakke med Dagbladet i samforståelse med Olav Gunnar Ballo. Han og Kajas mor er også innforstått med at Dagbladet omtaler saken.

- Jeg opplever det som for tidlig og for nært til å snakke om det som skjedde, sier Ballo til Dagbladet. Han er nå tilbake på jobb som SVs medlem i helse- og omsorgskomiteen og Odelstingets visepresident.

200 spørsmål

Forrige onsdag informerte han SVs stortingsgruppe om datterens dødsfall og hva som lå bak. To dager etter holdt familien minnestunden etter begravelsen i Stortingets kjellerstue.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer