Storbritannia

Ville vinne i lotto - drepte to søstre

En 19-åring er dømt til 35 års fengsel for å ha drept søstrene Nicole Smallman (27) og Bibaa Henry (46).

DØMT: 19 år gamle Danyal Hussein trodde han hadde inngått en pakt med en «demon», og drepte de to søstrene Nicole Smallman (27) og Bibaa Henry (47) fordi han trodde det ville hjelpe ham med å vinne hovedpremien i et lotteri. Foto: Metropolitan Police/Reuters
DØMT: 19 år gamle Danyal Hussein trodde han hadde inngått en pakt med en «demon», og drepte de to søstrene Nicole Smallman (27) og Bibaa Henry (47) fordi han trodde det ville hjelpe ham med å vinne hovedpremien i et lotteri. Foto: Metropolitan Police/Reuters Vis mer
Publisert

Danyal Hussein (19) er blitt dømt til 35 års fengsel i Storbritannia etter at han drepte søstrene Nicole Smallman (27) og Bibaa Henry (47).

19-åringen trodde at drapene ville fungere som et «offer» til en «demon» han kalte «den mektige kong Lucifuge Rofocale», ifølge The Guardian.

Han var angivelig overbevist om at han hadde inngått en pakt, og at han ved å drepe tilfeldige kvinner kunne vinne hovedpremien i Lotto-spillet Mega Millions Super Jackpot.

BLE DREPT: Søstrene Bibaa Henry (47) og Nicole Smallman (27) ble knivstukket og drept av Danyal Hussein (19) i en park i London. Foto: Metropolitan Police/Reuters/Scanpix
BLE DREPT: Søstrene Bibaa Henry (47) og Nicole Smallman (27) ble knivstukket og drept av Danyal Hussein (19) i en park i London. Foto: Metropolitan Police/Reuters/Scanpix Vis mer

Inngikk dødelig «pakt»

De to søstrene ble knivstukket i Wembley park i juni i fjor, ifølge den britiske avisa Wales Online.

Hussein skal ha knivstukket den eldste søstera åtte ganger, mens den yngste søstera ble knivstukket 28 ganger fordi hun kjempet imot.

TILSTÅR: En 66 år gammel kvinne tilstår drapet på sin mann under pågripelsen. Video: KameraOne. Reporter: Vegard Krüger Vis mer

Deretter dro han kroppene deres 75 meter vekk fra åstedet, inn i et skogkledd område i parken, hvor de ble liggende i 36 timer før de ble oppdaget, skriver The Guardian.

Politiet fant Hussain ved hjelp av DNA-spor på kniven som lå igjen på åstedet.

Denne uka møtte Hussein i retten i England. 19-åringen har ikke villet bidra med noen forklaring til rettssaken, da han nekter for at han er ansvarlig for drapene.

Dømt til 35 år

Torsdag ble Hussain funnet skyldig for de to drapene, og er dømt til 35 års fengsel, ifølge The Guardian.

- Du begikk disse onde angrepene. Du gjorde det for å drepe. Du gjorde det for penger, og i en misforstått jakt etter penger, sa dommer Philippa Whipple ifølge The Guardian.

Dommeren beskrev drapshandlingene som kalkulerte og planlagte.

Hun understreket at selv om det kan virke som en bisart for andre å gjøre en pakt med djevelen, så var dette Hussains trosretning. Han gikk inn for å drepe uskyldige kvinner, påpekte Whipple i retten.

- Ingen familie skal måtte oppleve dette, sa hun.

Reduserte straffen

Fordi Hussein er under 21, kunne ikke dommer Whipple gi ham en full livstidsdom. Ifølge dommeren ville en vanlig minimumsdom for en så alvorlig kriminell handling være 37 år.

Dommeren valgte å senke straffen på grunn av Husseins alder.

Hussein skal ha en diagnose i autismespekteret. Dommeren besluttet imidlertid å gå videre med saken og ikke vurdere beviser på mulig udiagnostisert forstyrrelse eller psykopati som noen formildende omstendighet, fordi 19-åringen har nektet å bidra til en slik evaluering.

Hussein vil ikke kunne få noen prøveløslatelse før det har gått minst 35 år, og ifølge dommeren vil dette bare kunne skje om han «på dette tidspunktet ikke lenger er en fare for offentligheten».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer