Ville voldta 11-åring

Store politistyrker jaktet i natt på en gutt som skal ha tvunget til seg seksuelle tjenester fra ei 11 år gammel jente på Haugerud i Oslo. Gutten skal også ha forsøkt å voldta jenta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overgrepet skal ha funnet sted ved 21.00-tida i går kveld.

Politi med hunder jaktet seint i går kveld på gutten både på Haugerud og andre steder i Oslo. Han forsvant fra åstedet til fots.

- Jenta skal ha blitt tvunget til å utføre seksuelle tjenester for gjerningsmannen, sier operativ uteleder Karsten Fossum til Dagbladet.

Godt signalement

Gutten skal også ha prøvd å voldta jenta, men hun skal ha greid å komme seg unna og rømme.

Jenta løp hjem og varslet mora si etter overgrepet. 11-åringen ble tatt hånd om på barneavdelingen på Ullevål sykehus.

- Offeret er tatt hånd om av helsepersonell, bekrefter operasjonsleder Arild Kragset overfor Dagbladet.

Det er uklart hvordan overgriperen kom i kontakt med jenta. Jenta, som er hjemmehørende i Haugerud-området, var ute alene. Hun har sannsynligvis truffet overgriperen i et skogholt like i nærheten av der hun bor.

- Vi jakter på en gutt med utenlandsk opprinnelse. Han er i alderen 15- 18 år. Han er tynn, har svart, kort hår og var iført en hvit Fila-caps. Han hadde grå genser og svart sekk. Han skal ha spesielt lange øyevipper, sier Kragset.

Søkte med hunder

Det skal ikke være noen vitner til overgrepet. Seint i går kveld jobbet teknikerne fortsatt med å sikre seg spor på åstedet. Jenta er foreløpig ikke avhørt av politiet.

ole.bjorner.welde@dagbladet.no

eugene.brandal.laran@dagbladet.no