Ville voldta 200 jenter

300 gutter fra en videregående skole i Kenya stormet en naboskole for å voldta 200 jenter. Flere av overgriperne rømte fra politiet, men ble pågrepet da de kom tilbake til skolen dagen etter for å ta eksamen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Guttene, som gikk på Nyahururu videregående skole for gutter, kledde seg i skoleuniformen til Ndururumo videregående skole. Deretter prøvde de å snike seg inn på skoleområdet, for å voldta alle jentene.

Det grusomme voldtektsforsøket skjedde på lørdag. Mange av guttene skal ha vært beruset og dopet.

Politiet tror voldtektsraidet var planlagt.

Hørte skrik

Flere titalls studenter ble skadd i den blodige kampen som oppsto. Skolegården ble omgjort til en slagmark, da guttene fra Nyahururu stormet fram. Guttene fra Ndururumo hørte skrikene til sine kvinnelige skolekamerater, og kjempet for å forsvare dem, skriver avisa East African Standard.

Fem jenter som prøvde å løsrive seg fra overgriperne, måtte til et lokalt sykehus for behandling.

- Dette raidet var organisert. Inntrengerne hadde kledd seg i skoleuniformen vår. De hadde stjålet uniformene dagen før, sier en lærer ved Ndururumo videregående skole.

Mistet øret

Politiet innkalte alle de 600 elevene ved Nyahururu til oppstillingen. Deretter arresterte politiet alle som hadde sår eller skader som kunne tyde på kamp. 34 elever ble fengslet umiddelbart. Flere overgripere løp ut i en stor maisåker, og gjemte seg for politiet.

Men dagen etter snek de fleste seg tilbake til Nyahururu, for å ta eksamen. Flere av dem hadde sting og plaster over hele kroppen. En elev hadde mistet det ene øret i slaget.

Politiet slo til etter eksamen, og har så langt pågrepet 84 gutter for voldtektsforsøket.