Villemo (14) har fått en mobbefri hverdag

Nå går det tidligere mobbeofferet i bresjen for en fakkelmarkering mot mobbing.

VILLEMO OG PEPPER:  I mai postet Villemo et brev til sine mobbere på Facebook-veggen sin. 14 år gammel ga hun mobbeofre et ansikt og tok til orde mot sine egne mobbere. Foto: Anita Arntzen
VILLEMO OG PEPPER: I mai postet Villemo et brev til sine mobbere på Facebook-veggen sin. 14 år gammel ga hun mobbeofre et ansikt og tok til orde mot sine egne mobbere. Foto: Anita Arntzen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I mai hadde Villemo Hatland (14) det ikke bra. Hun ble mobbet, hadde bare ei venninne og opplevde at ingen snakket til henne på skolen.

Selv om hun sa fra, og foreldrene hennes tok det opp med skolen, tok det ikke lang tid før det fortsatte som før.

Så en dag toppet det seg for Villemo. Etter å ha fått stygge meldinger på telefonen i over en time, midt i skoletida, stakk hun av. Da hun kom hjem kastet hun fortvilet telefonen.

Ville kaste telefonen Gråtende fortalte hun moren sin at hun ikke ville ha telefon lenger - hun fikk bare dritt på den.

Samme dag postet hun, i samråd med foreldrene sine, en melding på Facebook.- Dette er det skumleste jeg har gjort, men noen ganger må man bare si fra, skrev hun.

Åpent og ærlig fortalte hun hvordan hun hadde det. Hvordan det føltes når alle jentene i klassen ble tagget på bilder, unntatt henne. Når ingen trykket «liker» på hennes bilder, eller når hun ble kalt stygge ting.

Fakkeltog mot mobbing I dag, et halvt år og et skolebytte senere, har Villemo fått en mobbefri hverdag. Hun har fått venner og et rikt sosialt liv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer