Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Villemo (15): - Jeg ble slått og kalt fattig

Morten Harket, som selv ble mobbet som barn, tror det er de svakeste som mobber.

BLE MOBBET: Morten Harket og Villemo Hatland har begge opplevd å bli mobbet. Under dagens toppmøte mot mobbing sier de til Dagbladet at de tror det er de svake som mobber - for å skjule egen svakhet. Foto: Scanpix
BLE MOBBET: Morten Harket og Villemo Hatland har begge opplevd å bli mobbet. Under dagens toppmøte mot mobbing sier de til Dagbladet at de tror det er de svake som mobber - for å skjule egen svakhet. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På dagens toppmøte om mobbing deltok flere personer som selv har opplevd å bli mobba. En av dem var Morten Harket, som tidligere har fortalt om hvordan han ble systematisk banket opp i barndommen.

En annen var 15 år gamle Villemo Hatland.

- Jeg ble mobba i åtte år. Det foregikk i stor grad på sosiale medier, særlig på Facebook, sier Hatland til Dagbladet.

- Men jeg møtte også stygge blikk på skolen, ble slått og kalt fattig, fortsetter hun.

- De svake som mobber På møtet i dag delte den unge jenta sine erfaringer med politikerne. Til stede var både statsminister Erna Solberg, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Hatland forteller at hun fikk gode tilbakemeldinger, men også støtte og tips.

- Morten Harket sa til meg at jeg må huske på at det er de svake som mobber, at de mobber for å få andre til å virke svake, sier hun.

- Det er noe jeg kjenner igjen, legger hun til.

- Har gjort meg forberedt Morten Harket har tidligere fortalt at han opplevde mobbingen mot ham som rituell.

- Jeg opplevde den tida, de åra, som et helvete, uttalte han i 2012. I dag sier han til Dagbladet at han har klart å bruke erfaringer fra denne perioden til noe positivt i sitt voksne liv.

- Det har blant annet gjort meg forberedt på media, og plasseringen i rampelyset, forklarer han.

- Har du følt deg mobbet i media?

- Nei, men jeg tror jeg er blitt sett på som annerledes, og på en måte stått utenfor samfunnet. Det er en tynn vegg mellom korsfestelse og hyllest, sier Harket.

Fortalte om mobbingen 15 år gamle Hatland kjenner igjen dette også. Våren 2014 «fikk hun nok» av mobbingen, og delte historien sin på Facebook. Det fikk hun veldig god respons på. Siden har hun bytta skole, fått mange nye venner, og i dag opplever hun ikke å bli mobbet mer.

Nå er hun opptatt av at ingen andre skal bli det heller, og mener regjeringens mobbe-møte i dag er et bra initiativ.

- Det er flott at de gjør noe, og setter i gang tiltak, sier 15-åringen.