Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Villepin saksøker Sarkozy

Tidligere utenriksminister i Frankrike, Dominique de Villepin, saksøker president Nicolas Sarkozy for forhåndsdømming.

SKANDALE: Den franske presidenten Nicolas Sarkozy (til venstre) er blitt saksøkt av tidligere utenriksminister Dominique de Villepin som følge av bakvaskingsskandalen. 
AFP PHOTO PATRICK KOVARIK
SKANDALE: Den franske presidenten Nicolas Sarkozy (til venstre) er blitt saksøkt av tidligere utenriksminister Dominique de Villepin som følge av bakvaskingsskandalen. AFP PHOTO PATRICK KOVARIK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Bakvaskingsskandalen i Frankrike er på ingen måte over. Mandag saksøkte tidligere utenriksminister Dominique de Villepin president Nicolas Sarkozy for forhåndsdømming.

Korrupsjonssak

På fransk fjernsyn før helgen uttalte nemlig Sarkozy at «de skyldige», deriblant Villepin, i den såkalte Clearstream-skandalen var stilt for retten.


I Clearstream-saken var presidentens navn ett av flere som ble nevnt i forbindelse med en større korrupsjonssak.


Nekter skyld

Villepin, som er tiltalt for å ha forsøkt å bruke korrupsjonsskandalen til å undergrave Sarkozys valgkamp i 2007, nekter for å ha gjort noe som helst galt.


I 2004, da Villepin var statsminister i Frankrike, ga han ordre om hemmelig gransking av sin daværende rival på den franske høyrefløyen, innenriksminister Nicolas Sarkozy.

Sarkozys navn hadde figurert på en liste over personer med kontoer i Clearstream, et finansieringsselskap med sete i Luxembourg som er knyttet til en korrupsjonssak som strekker seg tilbake til 1991.


Granskingen fortsatte
Til tross for at listen raskt viste seg å være forfalsket, fortsatte granskningen av den. Sarkozy og flere andre klaget over mistanken som ble hengende ved dem, og hevdet etterforskningen var et bevisst forsøk på å sverte dem.


(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling