Tar av: Varme og sol har satt full fart på båtsalget. Det eneste som bremser salget er tomme lagre. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Tar av: Varme og sol har satt full fart på båtsalget. Det eneste som bremser salget er tomme lagre. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

- Villeste båtsalget på 30 år

Båtsalget tok helt av idet sommervarmen satte inn i mai.

(Finansavisen.no): - Det er det villeste jeg har vært med på i løpet av mine 30 år i bransjen, sier Anders Topland, daglig leder i Grimstad Bådsenter, ifølge Finansavisen.

- Det er bare godt vær og sol, og det er fantastiske nyheter for båtsalget. Folk kommer inn og skal ha en båt med en gang. Heldigvis har vi fått nye trailerlass med båter, eller så hadde det vært krise, legger han til. sier han, til avisa.

Økning

De samlede omsetningstallene for utsalgsstedene hans i Arendal, Grimstad og Kristiansand viser en kraftig omsetningsvekst.

Pr. 31. juli i år regner Topland med å omsette for 193 millioner kroner, en økning på 30 millioner kroner sammenliknet med samme periode i fjor.

I likhet med flere båtforhandlere, har det vært en utfordring å få levert nok båter.

- Vi var ikke forberedt på et så sterkt år, og hadde bare 16 båter igjen på lager ved utgangen av mai. Heldigvis har vi fått nye trailerlass med båter, eller så hadde det vært krise, sier Topland, ifølge Finansavisen.

Tomme lagre

Daglig leder Oda L. Heitmann Sundli i Heitmann Marin i Drøbak omsatte for drøye 80 millioner i fjor. I år forventer hun omsetningsvekst på 25 prosent, skriver avisa.

- Målet er å omsette for 100 millioner kroner i 2018, og det ligger vi godt an til så langt, sier hun.

Blant modellene Heitmann Marin selger mest av er de nye seilbåtene til den franske produsenten Jeanneau, og hun forteller at det kunne levert enda flere om ikke lagrene var tomme.

- Vi har allerede begynt å forhåndsselge en stor mengde båter som skal leveres neste år, sier Heitmann Sundli, til avisa.

Andre økonominyheter:
I høst settes renten opp - dette frykter Olav Chen
Jarle Sjo er fortsatt bull på olje