Villmannsferd endte i fengsel

Fyllekjørte trailer i feil retning på E6. Må sone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Trailersjåføren (39) skapte panikk da han fyllekjørte gjennom Rygge, Råde og Sarpsborg en sein søndagskveld i desember i fjor.

Vogntoget vinglet kraftig, og havnet til slutt på feil side av veiens midtdelere. Sjåføren fortsatte i minst 600 meter i feil kjøreretning på E6.

Nå er den polske sjåføren dømt til 30 dagers ubetinget fengsel.

I tillegg er mannen ilagt kjøreforbud i Norge i to år framover, melder Fredriksstad Blad.

Meldte fra

Det var medbilister som varslet politiet om mannens livsfarlige kjøring.

- Jeg kjørte som bil nummer to bak trailersjåføren. Han kjørte sakte og vinglete over en lengre strekning gjennom Råde. Til slutt lå han hele tida i venstrefila, sa øyenvitnet René Sørby fra Sarpsborg til Dagbladet.no.

Og verre skulle det bli.

- Ved Solli er det midtdelere som skiller kjøreretningene, og derfra kjørte han et godt stykke på feil side av midtdelerne, sier Sørby.

Politiet var på dette tidspunktet varslet, og en patrulje fra Moss kom raskt til stedet.

- De så at traileren var kommet ut på feil side av midtskillet, og fikk stoppet sjåføren, sa lensmann Kjetil Lunde ved Råde lensmannskontor.

Vodka og pils

Villmannsferden endte imidlertid ikke uten dramatikk. Politiet prøvde både blålys og sirener, men sjåføren stanset ikke før en politimann hoppet over midtrabatten og stilte seg i veibanen foran vogntoget.

Etter å ha blåst rødt på utåndingsprøven ble 39-åringen tatt inn til blodprøve. Sjåføren innrømmet at han hadde drukket ei halv flaske vodka og tre pils på en holdeplass i Moss like før kjøreturen startet.

Blodprøvene viste i ettertid at mannen hadde en promille på nesten to da han ble stanset.

Til alt hell kom ingen til skade under den vanvittige trailerturen, som foregikk på deler av E6 som har vært svært ulykkesbelastet.

- Det var lite trafikk på veien, siden dette skjedde seint på kvelden. Vi er sjeleglad for at ingen ble skadd, sa lensmann Lunde til Dagbladet.no i fjor.

VILLMANNSKJØRING: Den polskregistrerte traileren (til venstre på bildet) vinglet over i begge kjøreretningene på E6 gjennom Råde i Østfold. På en strekning ved Solli havnet han på feil side av en midtdeler i betong - og ble stanset av politiet. Til alt hell endte det ikke i kollisjon med møtende bilister.