Villmannsflygeren kan slippe anmeldelse

Luftfartsverket vil ikke anmelde villmannsflygeren som fløy mellom tårnene på Oslo Rådhus før de vet hvem han er. Politiet tar ikke i saken før de har anmeldelsen. Dermed kan villmannen som satte eget og andres liv i fare sist søndag, slippe reaksjoner på den hasardiøse flygeturen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi har ikke mottatt noen anmeldelse verken fra Luftfartsverket eller fra andre på den ulovlige flygingen mellom tårnene på Oslo Rådhus søndag morgen. Dermed setter vi heller ingen etterforskere på saken, sier avdelingssjef Bjørn Bråthen ved Oslo Politikammer til Dagbladet :på nettet.

  Han bekrefter med dette at Oslo-politiet ikke etterforsker villmannsflygingen.

Vil ha navnet

Foreløpig har ingen tatt på seg ansvaret med på anmelde mannen som foretok den hasardiøse flygingen søndag morgen, og dermed gjør ikke politiet noe med saken.

  Luftfartsverket vil ikke anmelde mannen før de vet flygerens identitet:

  - Vi har en policy på at vi ikke anmelder ulovligheter før vi vet identiteten på vedkommende som har brutt reglene for luftfart i Norge, sier avdelingssjef Bjarne Hattestad i Luftfartsverket.

  - Det er ikke vår jobb å finne identiteten på mannen som foretok den ulovlige flygingen mellom tårnene på Oslo Rådhus. Det regner vi med at politiet tar seg av, sier Hattestad.

«Alles ansvar»

På spørsmål fra Dagbladet :på nettet om det ikke er Luftfartsverkets ansvar å anmelde et slikt lovbrudd, svarer Hattestad at enhver som befant seg i Oslo på tidspunktet flygingen fant sted, bør føle ansvar for å anmelde mannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer