Villmannskjører i Oslo tatt

Funnet i bakgård på Vålerenga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Føreren av en blå varebil som skapte betydelig frykt og problemer over store deler av Oslo på grunn av særdeles farlig kjøring tidligere i dag, er nå tatt; han ble pågrepet i en bakgård på Vålerenga etter å ha parkert.

- Han sitter nå i arresten, i påvente av utvidet prøve, han var åpenbart påvirket av et eller annet, sier Britt Homb-Døviken, operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.no.

Ifølge Homb-Døviken ble den 33-årige mannen tatt som følge av «godt politiarbeid».

- Etter at han sist ble sett av publikum på Helsfyr, kikket vi rett og slett etter ham i veiene i området, og fant ham i Etterstadgata, forteller operasjonslederen.

Mannens kjørerute var svært spesiell, og tilsynelatende uten mål og mening; etter at han først ble sett på Ring 3 ved Ulven, var han innom både Sinsenkrysset og Sandaker, før han snudde og kjørte via Hasle til området Ensjø/Helsfyr/Vålerenga.

- I løpet av den tida hadde han kjørt vinglete, fort, krasjet med gjenstander og bulket sida på en parkert bil, forteller Homb-Døviken, og legger til at siktelsen mot 33-åringen blir omfattende:

- Han blir nå anmeldt for å ha kjørt i påvirket tilstand, for å ha stukket av fra trafikkuhell og for å ha vært i besittelse av narkotika. Har han førerkort, vil det bli beslaglagt.

Den vordende fotgjengeren er ifølge operasjonslederen kjent av politiet fra før.

- UTEN MÅL OG MENING: Villmannsferden gikk langs ei tilsynelatende vilkårlig rute, over store deler av Oslo. Kart: GOOGLE MAPS/DAGBLADET.NO
- UTEN MÅL OG MENING: Villmannsferden gikk langs ei tilsynelatende vilkårlig rute, over store deler av Oslo. Kart: GOOGLE MAPS/DAGBLADET.NO Vis mer
Villmannskjører i Oslo tatt