Villmannskjørere ble jaget i nesten fire timer

Store ressurser satt inn mot speedbåt i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Trondheim hadde hendene fulle i natt med to fartsglade båtførere. Jakten på den gule speedbåten som lekte seg i indre havn i Trondheim tok nærmere fire timer.

Båten ble først oppdaget i full fart i Nidelva ved tre-tida natt til fredag.

- Det var høy hastighet og villmannskjøring, og siden politiet ikke har noen båt selv, trengte vi litt hjelp, sier operasjonsleder Tor Kyllo i Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

Det var en sykkelpatrulje som først oppdaget båten, men de fikk naturlig nok ikke gjort noe særlig for å stoppe den. Derfor ble brannvesenets båt tilkalt, og den fulgte speedbåten ut mot Orkdalsfjorden.

- Båten ble tatt igjen, og ble overtalt til å bli med inn til land for promillekontroll. Men båtførerne ombestemte seg, og stakk av, sier Kyllo.

Dermed bestemte politiet seg for å be om bistand av kystvakta, som sendte to båter, KV Njord og lettbåten «Sjøbjørn», som i halv sju-tida fikk kontroll på båten.

De to mennene i 35-40-årsalderen som satt i båten ble tatt med inn til politistasjonen i Trondheim.

- De er mistenkt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand, brudd på kjørereglene for indre havn og for kjøring i høy hastighet. Vi er heller ikke sikre på hvem som eier båten, så vi undersøker dette videre, sier operasjonslederen.

GUL RAKETT: Denne båten, eller rettere sagt førerne av den, ble jaktet på av politiet i nesten fire timer natt til fredag. Foto: TOR AAGE HANSEN
GUL RAKETT: Denne båten, eller rettere sagt førerne av den, ble jaktet på av politiet i nesten fire timer natt til fredag. Foto: TOR AAGE HANSEN Vis mer

Han bekrefter at det er sjelden det brukes så mye tid og ressurser på villmannskjørere som i natt.

Villmannskjørere ble jaget i nesten fire timer
FULGTE ETTER: Brannvesenets båt måtte ut for å følge etter speedbåten. Senere fikk de også hjelp av to av kystvaktas båter.