Villmannskjøring med stjålet truck

20-åring fyllekjørte i Halden sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 20-årig kjenning av politiet forårsaket store ødeleggelser da han kjørte rundt i Halden sentrum like rundt midnatt.

- I en stjålet firehjulstruck kjørte mannen først inn i en lyktestolpe, som veltet over gata. Politiet fikk melding om hendelsen klokka 23.35 og rykket ut, opplyser operasjonsleder i Østfold politidistrikt Martin Nygårdsmoen.

Like etter fikk politiet melding om at truckføreren hadde kjørt inn i en annen bil og stukket fra stedet. Mannen skal ha kjørt svært uvørent.

- Patruljen som hadde rykket ut til den falne lyktestolpen, fikk så trucken rett i fanget og måtte rygge kraftig for ikke bli påkjørt. Mannen kjørte deretter inn i flere biler og betongstolper, og var like ved å velte selv. Det var stor dramatikk på stedet, og totalt fem patruljer ble tilkalt, forteller Nygårdsmoen til Dagbladet.no.

Mannen ble pågrepet og satt i varetektsfengsling over natten. Politiet bekrefter at de har mistanke om ruspåvirkning.


Bevitnet hendelsen

Magnus Jensen fra Halden våknet av et smell. Det var 20-åringen som hadde kjørt inn i en trapp et stykke unna.


- Han kjørte rundt i sentrum med en gaffeltruck. Han kjørte hele tiden inn i ting, helt til politiet ringet ham inn ved et parkeringshus og kjøpesenter. De dro ham tilslutt skrikende ut av bilen, forteller han til Dagbladet.no.

Her endte ferden: Alle foto: Kjell Tore Sagen
Her endte ferden: Alle foto: Kjell Tore Sagen Vis mer
Arrestert: Mannen ble tilslutt pågrepet av lovens lange arm.
Jager trucken til fots: Her løper en politimann etter trucken.