Corona

Villsmitte i Gjøvik: - Grunn til bekymring

Kommunen har ikke lyktes med smittesporing. - Tyder på at det er noe smitte der ute vi ikke har greid å fange opp, sier kommuneoverlegen.

BEKYMRET: Tirsdag er det registrert to smittede i Gjøvik kommune i Innlandet. Én av de smittede har foreløpig ukjent smittevei. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

BEKYMRET: Tirsdag er det registrert to smittede i Gjøvik kommune i Innlandet. Én av de smittede har foreløpig ukjent smittevei. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag er det registrert to nye smittede i Gjøvik kommune i Innlandet. Én av de smittede, en mann i 20-åra, har foreløpig ukjent smittevei.

- Det tyder på at det er noe smitte der ute vi ikke har greid å fange opp. Det er alltid en grunn til bekymring nå smitteveien ikke lar seg spore, sier kommuneoverlege Siri Fuglem Berg til Oppland Arbeiderblad.

Kommunen har tidligere slitt med å spore smitteveien til flere av de smittede.

- De to siste ukene har vi hatt tre smittede hvor smitteveien ikke er kjent. Vi har hatt våre anelser, men ikke klart å fastslå dette sikkert, sier Berg.

Omlag 20 personer er satt i karantene i kommunen. Totalt 307 personer har fått påvist corona i Gjøvik siden pandemiens start.

TISK-strategi under press

Også i nabokommunen Østre Toten er det meldt om villsmitte. Kommunen innførte tirsdag strengere coronatiltak. Blant tiltakene er påbud om munnbind og restriksjoner mot unødvendige reiser ut og inn av kommunen.

- Vi har for første gang villsmitte i kommunen. TISK-strategien vår er under press, sa Østre Totens kommuneoverlege Rebecca Setsaas da kommunestyret var innkalt til ekstraordinært møte mandag kveld, skriver Oppland Arbeiderblad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer