VILLSVIN: Politiet i Sverige går ut ifra at villsvin forårsaket den tragiske dødsulykka i Sverige. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet
VILLSVIN: Politiet i Sverige går ut ifra at villsvin forårsaket den tragiske dødsulykka i Sverige. Foto: Torbjørn Berg/DagbladetVis mer

Villsvin skal ha forårsaket dødsulykke

71 år gammel mann døde i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 70-årene ble forrige søndag funnet utenfor Dalarö, øst for Stockholm, ved siden av sykkelen sin med alvorlige hode- og kroppsskader.

Etter å ha blitt oppdaget av forbipasserende ble han fraktet til sykehus der han døde av skadene to dager senere.

Politiet i Södertörn mistenkte først mord da legene utelukket at mannen kunne ha fått såpass omfattende skader ved et fall. Nå antar politiet at det ikke er begått noen forbrytelse.

- Vi er hundre prosent sikre på at det handler om en tragisk ulykke der hunden som var fastbundet i sykkelstyret plutselig skal ha trukket sykelen over ende ned bakken. Jeg har sett bratte bakker tidligere, men denne er vanvittig bratt, sier Lembit Vilidu i Södertörnpolitiet til Mitti.se.

Villsvinområde Nedenfor bakken der mannen ble funnet er det et populært villsvinområde med matplass, og Vilidu mistenker at hunden skal ha fått øye på et villsvin.

- Da et av vitnene kom til stedet stod det et villsvin i skogen. Dagen før skal det ha vært rundt 28 villsvin på matplassen. Vi antar at villsvin har bidratt til ulykken. At hunden skal ha fått øye på et av dyrene, reagert, og dratt ned sykkelen med mannen som kom i stor hastighet nedover bakken, sier Vilidu.

71-åringen skal heller ikke ha brukt sykkelhjelm, noe som også bidro til det tragiske utfallet.

- Han hadde fått alvorlige skader selv om han hadde brukt hjelm, men det hadde kanskje ikke endt med et dødelig utfall, sier Vilidu.

Sjeldent - Jeg har vært politi siden 1990 og har aldri vært med på eller hørt om at en mulig konfrontasjon med et dyr har endt med at en syklit dør, sier Vilidu.

Politiet informerte de pårørende forrige onsdag, og venter nå til obduksjonsrapporten er klar. De forventer å skrive ned dette som en dødsulykke.