- Villvest på sokkelen

- Det er lovløse villvesttilstander i Nordsjøen. Med sin beslutning om at lov ikke skal gjelde, er statsråd Olav Akselsen gudfaren til alle klimabandittene på sokkelen, slår Bellonas Frederic Hauge fast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bellona-leder Frederic Hauge er oppbrakt over at norske myndigheter har tillatt Esso å fakle så enormt store mengder gass, med store CO2-utslipp som konsekvens.

Miljøstiftelsen vurderer nå de juridiske sidene ved saken.

Hinsides

- Mengden gass som fakles er hinsides grunnlaget for at selskapet fikk tillatelse til å operere på Balderfeltet.

I Essos søknad fra 1995 ble det anslått at Balder skulle fakle om lag 25000 kubikkmeter gass daglig. Nå ligger de 20 ganger over det nivået de fikk sin tillatelse på, sier Hauge.

Stenges ute

Han sier Bellona har fulgt Essos virksomhet på norsk sokkel over flere år.

- Min mening er at selskapet bør stenges ute fra norsk sokkel dersom de ikke begynner å oppføre seg, sier Hauge til Dagbladet.

SVs miljøpolitiske talsmann, Hallgeir Langeland, retter også sterk kritikk mot statsråd Akselsen.

- Dette er nok et eksempel på at Ap overstyrer sine fagorganer i miljøspørsmål. Den overprøvde Statens forurensningstilsyns råd i gasskraftsaken. Nå overprøver regjeringen Oljedirektoratet. Dette er helt uakseptabelt, sier Langeland til Dagbladet.

STENGES UTE:</B> - Min mening er at Esso bør stenges ute fra norsk sokkel dersom de ikke begynner å oppføre seg, sier Bellona-leder Frederic Hauge.