Viltkamera filmet politiker ha sex

I Østerrike kan en politiker få 150 000 kroner i erstatning etter å ha blitt filmet under et samleie i skogen.

FILMET AV VILTKAMERA: En politiker i Østerrike ble filmet av et viltkamera under et samleie. Det noe uvanlige opptaket ble gjort av et viltkamera som var plassert i et skogsområde i Kärnten. Nå kan politikeren ende opp med å få erstatning på 150 000 kroner dersom retten mener bildene bryter med privatlivets fred. Bildet er fra Kärnten. Foto: LISI NIESNER / REUTERS / NTB SCANPIX
FILMET AV VILTKAMERA: En politiker i Østerrike ble filmet av et viltkamera under et samleie. Det noe uvanlige opptaket ble gjort av et viltkamera som var plassert i et skogsområde i Kärnten. Nå kan politikeren ende opp med å få erstatning på 150 000 kroner dersom retten mener bildene bryter med privatlivets fred. Bildet er fra Kärnten. Foto: LISI NIESNER / REUTERS / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politikeren som ikke er navngitt, vil få erstatning om retten mener bildene krenker privatlivets fred, skriver The Telegraph.

Godt gjemt og plassert langt unna områder hvor turgåere vanligvis går, skulle viltkameraet filme dyrelivet i skogen. I stedet ble en politiker filmet under et samleie.

Juridiske eksperter mener kameraet overtrer lover i Østerrike om regler rundt overvåkingskameraer.

Spesialist i dataovervåking, Hans Zeger, sier offentlig godkjenning var nødvendig for å plassere viltkameraet.

- Kameraet burde i det minste ha vært bedre merket med skilt, så turgåere kunne hatt muligheten til å oppføre seg annerledes i det overvåkede området, sier Zeger.

Kärnten Jegerforening forsvarer bruken av det skjulte kameraet.

- Jeg kan ikke med sikkerhet si hvor mange kameraer som er plassert i skogsområder i Kärnten, siden disse ikke trenger å registreres hos oss, sier Freydis Burgstaller-Gredenegger, leder i jegerforeningen.

Hun sier de aldri har hatt problemer med viltkameraer inntil nå.

- Kameraene er plassert ut hovedsakelig for å kartlegge dyrenes spisevaner og levemønster, sier hun.

Så langt har politikerens flause ikke blitt vist. Dette er for å hindre at navnet til personen det gjelder og fotografen kommer ut i offentlighetens lys.