Vimpelcom-Lunders forsvarer: - Amerikansk rapport renvasker ham

- Vi mener rapporten støtter alt Lunder har forklart.

NEKTER STRAFFSKYLD: Jo Lunder. Foto: NINA HANSEN / DAGBLADET
NEKTER STRAFFSKYLD: Jo Lunder. Foto: NINA HANSEN / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Telenor-deleide Vimplecom inngikk denne uka forlik med amerikanske myndigheter med amerikanske og nederlandske myndigheter, og går med på å betale til sammen 795 millioner dollar, tilsvarende litt over 6,8 milliarder kroner.

Og i går kveld og i natt offentliggjorde både nederlandske og amerikanske myndigheter sine redegjørelser for bakgrunnen for forliket. Advokat Cato Schiøtz, som forsvarer tidligere Vimpelcom-toppsjef Jo Lunder som er siktet av Økokrim for korrupsjon, mener den amerikanske rapporten langt på vei renvasker hans klient.

- Dette er en stor dag for Jo Lunder, sier Schiøtz til Dagbladet.

- Amerikanerne går nå ut med sine konklusjoner basert på to års intensiv etterforskning. Vi mener rapporten støtter alt Lunder har forklart til Økokrim og i tingretten. Det er en bekreftelse av hans versjon, og det rettes ingen kritikk mot ham i det hele tatt. I stedet pekes det på personer lenger ned i administrasjonen, som har holdt tilbake informasjon for ledelsen og ført styret bak ledelsen, sier advokaten.

Han mener rapporten viser at Lunder har handlet i god tro, og at han fulgte opp med eksterne undersøkelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer