Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Vimpelcom-topper serverte halvsannheter til egen advokat

Vimpelcom-styret med Jo Lunder og tre Telenor-topper skjønte de var på tynn is og ba et advokatfirma vurdere anskaffelsen av lisenser i Usbekistan. Men advokatene fikk feilaktig og mangelfull informasjon før de sa «ok».

SIKTET: Jo Lunder, som her forlater et avhør med Økokrim, er siktet for grov korrupsjon i Vimpelcomsaken.
Hans advokat, Cato Schiøtz, hevder at opplysninger fra nederlandsk og amerikansk etterforskning
frikjenner hans klient.
Foto. NINA HANSEN
SIKTET: Jo Lunder, som her forlater et avhør med Økokrim, er siktet for grov korrupsjon i Vimpelcomsaken. Hans advokat, Cato Schiøtz, hevder at opplysninger fra nederlandsk og amerikansk etterforskning frikjenner hans klient. Foto. NINA HANSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette kommer fram i ny informasjon som både nederlandske og amerikanske påtalemyndigheter offentliggjorde sent torsdag kveld og natt til i går. Da ble det kjent at Vimpelcom har tatt på seg skyld for korrupsjon og aksepterer å betale hele 6,8 milliarder kroner i bøter og inndragninger til myndighetene i de to landene.

Vimpelcom er som kjent delvis eid av Telenor og den norske tele-giganten har hele veien hatt sine folk i styret. Da selskapet i 2005 begynte å lukte på Usbekistan som et nytt og potensielt svært lukrativt marked å gå inn i, var Jo Lunder styremedlem.

Han representerte ikke Telenor, men var valgt som en omforent mann som både de russiske og de norske eierne hadde tillit til. Telenors menn i styret var Arve Johansen, Fridtjof Rusten og Henrik Torgersen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE*

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr uke. Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55 kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR**

LES LENGRE - BETAL MINDRE

66 kr/mnd

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR** 66 kr/mnd i 12 måneder. Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/mnd. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned 99 kr. Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/mnd. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99,-). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?