VimpelCom venter milliardregning

Har satt av 7,6 milliarder til tap i Usbekistan.

 VENTER MILLIARDTAP:  En mann i mobiltelefon på gata i Moskva - foran Vimpelcoms logo. Illustrasjiopnsfoto: Maxim Shemetov, Reuters/NTB Scanpix.
VENTER MILLIARDTAP: En mann i mobiltelefon på gata i Moskva - foran Vimpelcoms logo. Illustrasjiopnsfoto: Maxim Shemetov, Reuters/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VimpelCom setter av 7,6 milliarder kroner til mulige utgifter i forbindelse med etterforskningen av selskapet, og Telenor mener utviklingen er svært alvorlig.

- Telenor merker seg at VimpelCom Ltd. i en pressemelding har varslet at selskapet vil avsette 900 millioner amerikanske dollar (omtrent 7,6 milliarder norske kroner) i sine resultater for tredje kvartal, skriver Telenor i en pressemelding tirsdag morgen.

VimpelCom sier pengene er satt av for å dekke mulige utgifter i saken om selskapets investeringer i Usbekistan og deres tidligere forretninger med selskapet Takilant.

 PRESIDENTDATTER:  Om lag 700 millioner kroner i VimpelCom-saken ble utbetalt til et selskap i Gibraltar, som er kontrolelrt av en venninne til Gulnara Karimova (bildet) - datter til Usbekistans president Islam Karimov. Foto: Shamil Zhumatov, Reuters/NTB Scanpix.
PRESIDENTDATTER: Om lag 700 millioner kroner i VimpelCom-saken ble utbetalt til et selskap i Gibraltar, som er kontrolelrt av en venninne til Gulnara Karimova (bildet) - datter til Usbekistans president Islam Karimov. Foto: Shamil Zhumatov, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer

- Telenor ser på VimpelComs varsel om avsetning som en alvorlig utvikling, og medfører at bekymringen og uroen som Telenor har hatt for utfallet av den pågående etterforskningen økes betraktelig, melder selskapet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

(NTB).