Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vin er sunt, men ikke døgnet rundt

Man har visst det lenge, men nå er det offisielt: Vin er sunt. USAs føderale kontor for alkohol, tobakk og skytevåpen har nå gitt vinprodusentene lov til å ta i bruk etiketter på flaskene, der det går fram at beskjedne mengder vin er bra for helsa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beslutningen om å tillate slike etiketter er blitt tatt etter flere års legevitenskapelig forskning viser at vin, og til en viss grad annen alkohol, inneholder kjemiske stoffer som reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer.

De amerikanske vinprodusentene har drevet en intens lobbyvirksomhet gjennom sitt vininstitutt for å få lov til å reklamere med hvor sunt det kan være å ta seg et par glass rødvin. Nå har myndighetene gitt etter, og dermed vil forbruket formodentlig øke med ytterligere en tår eller to. I fjor drakk amerikanerne vin for et dollarbeløp som tilsvarer over 80 milliarder kroner.

Vinbransjen har lenge vært pålagt å advare kvinner og bilførere mot å drikke alkohol. Men nå får de anledning til å klistre et mer oppmuntrende merke på flaskene.

Avholdsorganisasjoner og konservative politikere i Kongressen varsler kamp mot den nye markedsføringen av vin.

Men amerikanere med sans for de edle dråpene gleder seg over at skålhilsenen «to your health» har fått en ekstra mening.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media