Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vin fra 1774. Pris: Nær én million

Auksjonert bort i Frankrike i dag. Ny prisrekord.

NÆR ÉN MILLION KRONER: En flaske hvitvin ble i dag auksjonert bort for nær én million kroner i Frankrike i dag. Foto: Auksjonsstedet Interencheres.
NÆR ÉN MILLION KRONER: En flaske hvitvin ble i dag auksjonert bort for nær én million kroner i Frankrike i dag. Foto: Auksjonsstedet Interencheres. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvitvinen bør være god: I dag ble i hvert fall hvitvinen fra 1774 solgt for den nette sum av 988 000 kroner, som er ny prisrekord, ifølge auksjonshuset Jura Encheres.

Flasken med Jura-vin ble solgt for 103.700 euro.

- Jeg trodde aldri at disse flaskene skulle gå for så mye. Den forrige rekorden er fra 2011 da en flaske ble solgt for 57.000 euro, sier Brigitte Fenaux hos auksjonsfirmaet Jura Encheres.

Også to andre flasker av samme årgang knuste den gamle prisrekorden da de ble solgt for henholdsvis 76.250 og 73.200 euro under lørdagens vinauksjon.

De tre flaskene med Anatoile Vercel Vin Jaune, som er noen av de eldste vinene i verden, har gått i arv hos Anatoile Vercels etterkommere i Abois i Jura-regionen.

Kjøperne er canadiere, opplyser Fenaux.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media