Vin var vann

Bibelen forteller at Jesus kunne gjøre vann til vin. Polet gjør det omvendt: selger vinkartonger med vann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brit Faldbakken fra Oslo ble en smule overrasket da hun tappet seg et glass fra vinkartongen hun kjøpte på Vinmonopolet på Majorstua i Oslo i går. Det smakte slett ikke hvitvin av typen Marsanne Moestue Selection 1999 - smaken av vann var umiskjennelig. Treliteren hadde hun betalt 280 kroner for.

- Kanskje dette er et ledd i en anti-drikkekampanje? undrer Faldbakken, som måtte nøye seg med vann til fiskemiddagen.

Daglig leder i Moestue Grape Selection, Christopher Moestue, er ikke ukjent med at pappdunker kan inneholde mer vann enn vin.

- Dette er klart en produksjonsteknisk feil. Mellom hver tappeøkt skylles tappelinjene med vann. Sannsynligvis har det blitt stående igjen litt vann fra skyllingen, som har havnet i vindunken, sier Moestue.

Bestillingsvinen Brit Faldbakken kjøpte, er relativt ny på markedet. Moestue har ikke fått klager på dette vinmerket tidligere. Nå vil han kontakte den franske vinleverandøren, for å finne ut om problemet har lurt seg ned i flere pappkanner.

Fra søndagsskolen kjenner vi historien om vann som ble til vin. Moestue forsikrer at det omvendte er en uvan(n)lig hendelse - og at Brit Faldbakken skal få erstattet vannet med vin.

VANNVITTIG: Brit Faldbakken kjøpte tre liter hvitvin på Vinmonopolet på Majorstua i Oslo går. Men vinen svarte ikke helt til forventningene.