Vince (40) skar hodet av og spiste medpassasjer (22) på bussen

- Gud befalte meg å gjøre det.

ÅSTEDET: Bussen fra selskapet Greyhound saumfares av kriminalteknikere dagen etter drapet. Foto: FRED GREENSLADE/REUTERS/SCANPIX
ÅSTEDET: Bussen fra selskapet Greyhound saumfares av kriminalteknikere dagen etter drapet. Foto: FRED GREENSLADE/REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er på det rene at Vince Li (40) i fjor sommer knivdrepte, skar hodet av og spiste sin sidemann Tim McLean på en buss i Canada. Likevel har han erklært seg ikke skyldig, og forsvarerne vil ha ham frikjent på grunn av hans psykiske lidelser.

Venner og pårørende er i harnisk, og saken har skapt en opphetet debatt om strafferettslig tilregnelighet, skriver AOL News Canada.

- En stemme fra Gud fortalte ham at McLean var en ond kraft som var i ferd med å avrette ham, sier psykiatrisk sakkyndig Stanley Yaren ifølge Canadian Press.

Saken mot Li startet i provinsen Manitobas hovedstad Winnipeg i går, og det er satt av tre dager. Han er tiltalt for forsettlig drap.

SovnetDet var natt til torsdag 31. juli at Tim McLean, på vei fra Albertas hovedstad Edmonton til hjembyen Winnipeg, gikk på en nattbuss fra selskapet Greyhound. Den unge mannen sovnet snart med hodetelefonene på, hvilende mot ruta.

Vitner har fortalt at sidemannen, Li, som hadde flyttet seg fra en plass fremst til McLeans sidesete bakerst, plutselig begynte å stikke McLean i halsen og brystet. Deretter skar han av offerets hode og viste det fram til de skrekkslagne medpassasjerene og sjåføren, som styrtet ut av bussen og låste gjerningsmannen inne i bussen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer