Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vincent (3) er ikke som alle andre katter

Fikk unik operasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Katten Vincent (3) ble levert til et dyreherberge for rundt to år siden. Matmor Cindy Jones (57), som jobber ved senteret, falt umiddelbart pladask for den lille krabaten.

- Han ble ble levert inn til oss av en dame som var på campingtur i området. Han manglet begge bakbeina, og det var tydelig at kvinnen som leverte ham var ganske bekymret, sier Jones til ABC News

Ifølge matmor ville ikke kvinnens ektemann beholde Vincent. Men Cindy Jones åpnet hjemmet sitt for Vincent, som nå bor med tre andre katter, fire barn og Cindy's mann. 

Jones hadde forsøkt fysioterapi for å redde det ene benet, uten hell. Ved veterinærutdanningen på universitetet i Iowa, bestemte derfor dyrlege Mary Sarah Bergh at Vincent skulle få en unik operasjon. 

Unikt Som en av trolig færre enn 25 dyr i hele verden, har Vincent nå fått beinproteser, produsert ved hjelp av 3D-printer-teknologi.

Den første operasjonen ble gjennomført i februar 2014. Bare dager etter operasjonen tok han sine første skritt, før en ny operasjon ventet i februar i år. 

- Beinet hans ser flott ut, implantatene er stabile, og han går veldig bra på dem. Jeg kunne ikke ha vært lykkeligere med hvordan han har det på nåværende tidspunkt, sier Bergh til ABC News. 

- Vincent kan ikke hoppe helt ennå, men det er trolig bare et tidsspørsmål før han spretter rundt, sier hun videre.

- En flott fyr Selv om Vincent ikke kan hoppe opp i sofaen helt ennå, har livskvaliteten til den lille katten forbedret seg betraktelig etter operasjonene.

- Han løper rundt, og leker med hunden min Oliver. Han ligger i en seng, han steller seg, og er rett og slett en flott fyr. Ved de fleste andre dyreherbergene ville han ha blitt avlivet. Han ville ikke ha hatt en fremtid, sier Jones. 

Bergh og hennes kolleger ved Iowa State University håper den suksessfulle operasjonen til Vincent, på sikt kanhjelpe forskere med å forbedre implantater og proteser for andre dyr i fremtiden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media