Vincent Loquès drept i kirkeangrepet i Nice

Kirkearbeideren Vincent Loquès var blant de drepte i kirkeangrepet i Nice torsdag.

NICE-OFFER: Vincent Loquès ble drept i kirkeangrepet i Nice. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter ordfører i Nice, Christian Estrosi, i et Facebook-innlegg.

- Hans navn er Vincent Loquès. Han var kirkearbeider i Notre-Dame-kirken i Nice, og dette er ett av tre smil som den islamistiske barbaren fjernet for alltid. Han var kjent blant mange, spesielt for sitt enorme hjerte og sin sjenerøsitet, skriver Estrosi i innlegget.

- Mine tanker går til hans familie, hans kjære og bekjente. Jeg tenker også på familiene og de etterlatte til de to andre ofrene, skriver Estrosi.

Vincent var 55 år gammel, var opprinnelig fra Saint-Etienne de Tinée i innlandet i Nice og hadde jobbet som kirkeverge i ti år, forteller kilder til Le Parisien. Andre medier melder at han var 54 år.

- Dette er en forferdelig tragedie, sier fader Giordan til avisa.

- Dedikert

Lokalpolitikeren Eric Ciotti har også lagt ut et innlegg i sosiale medier, der han har lagt ved et bilde av Loquès. Ifølge innlegget jobbet han som sakristan (en person som har ansvar for driften av sakristiet i en kirke, og spesielt for å forberede til gudstjenester, journ.anm) i kirka.

I innlegget omtaler Ciotti den avdøde som «ekstremt dedikert» til kirka, og sender kondolanser til familien hans og kirkesamfunnet for øvrig.

- Vincent utførte sin jobb som sakristan veldig bra, sier Gil Florini, sokneprest i den katolske Saint-Pierre-d'Arène-kirken i Nice, til La Parisien.

STORMER: Fransk politi bekrefter at tre personer er døde etter et terrorangrep i Nice. Video: AP / Twitter Vis mer

- Under angrep

I morgentimene torsdag gikk terroralarmen igjen i Frankrike. Drøyt to uker etter det grufulle drapet på historielærer Samuel Paty på åpen gate, gikk en mann til angrep på sivile i og ved Notre-Dame-kirken, som ligger i hovedgata Jean Médecin i Nice. Det skjedde like etter klokka 9.

Da politiet gikk til aksjon, lå to døde personer igjen i kirkebygget. En av dem hadde fått halsen skåret over, en skjebne også Paty led for to uker siden. En tredje person klarte å rømme til en bar like ved, men døde av skadene.

I tillegg ble minst seks personer skadd i angrepet. Angrepet framstår som målrettet, kirken hadde hevet beredskapen på grunn av den generelle terrortrusselen.

Frankrikes president Emmanuel Macron var tidligere torsdag i Nice og uttalte seg om angrepet. Der sa han blant annet at «Frankrike er under angrep».

- Hvis vi blir angrepet er det på grunn av våre verdier. Våre verdier for frihet og vårt ønske om å ikke gi etter for terror, sa Macron.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer