Vind på mølla

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er, om ikke annet, forfriskende når Senterpartiet kritiserer Lars Haltbrekken og Naturvernforbundet for å være miljøsinker. Årsaken til at Senterpartiet nå tar fram sinkestempelet er at Naturvernforbundet krever storstilt satsing på fornybar energi, men samtidig protesterer mot regjeringens initiativ for småskala- vannkraftverk. Tidligere har organisasjonen protestert mot vindmøller og kraftlinjer.

Naturvernforbundet har ingen konstruktiv politisk linje for mer fornybar energi som kan erstatte forurensende olje og gass, hevder Senterpartiet.

Naturvernforbundet protesterer mot sinkestempelet og viser til at de har to tanker i hodet samtidig. De vil både verne urørt natur og samtidig ha mer fornybar energi. Selv om Naturvernforbundet ønsker ren energi, er det ikke lett å få tak på hvor organisasjonen ønsker at denne rene energien skal komme fra. Naturvernforbundet er likevel ikke stedet å begynne, dersom man skal røyke ut klimasinkene i Norge. Senterpartiets representanter burde heller lete i egne rekker.

Partiet har hatt olje- og energiministeren de siste tre og et halvt åra og har hatt rikelig med tid på seg til å satse på fornybar energi, med eller uten Naturvernforbundets støtte. Satsingen på vindmøller har for eksempel lenge stått i stampe. I dag finnes bare 15 vindmølleparker i Norge. 14 andre har fått konsesjon, men har ikke råd til å bygge. For noen uker siden meldte StatoilHydro og Statkraft om at de satser ti milliarder på et storstilt prosjekt med vindmøller til havs. Men satsingen skjer i

Storbritannia, ikke i Norge. Støtteordningene som må til for mer vindkraft er ikke på plass. Regjeringen sliter med å nå målet Stortinget satte i 1999 om tre TWh vindkraft innen 2010. Vi vil oppfordre Senterpartiet til å også ta et oppgjør med langsomheten i egne rekker, og sørge for flere møller vinden kan blåse på.