Vinden tok garasjetaket - kvinne (44) på sykehus med moderate skader

Ekstremværet Tor satte ny vindrekord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lørdag morgen var ekstremværet Tor offisielt over. I dag setter meteorologer og forsikringsselskaper seg ned for å summere opp hvordan ekstremværet slo ut.

Minst fire personer er skadet. I 18-tiden i går, blåste nemlig taket av en garasje i Sande i Sogn og Fjordane. Ifølge Firda ble trebygget som sto på toppen av en betonggarasje knust til pinneved da taket for. Tre personer ble skadet.

To personer - en mann (35) og en kvinne (44)- ble lagt inn på Førde sentralsjukehus.

- Vi fikk inn to av de tre skadde. Kvinnen er moderat skadd, og mannen er lettere skadet, sier kommunikasjonssjef Terje Ulvedal i Helse Førde til Dagbladet lørdag morgen.

I Nord-Trøndelag, ble en 18 år gammel kvinne kjørt til sykehus, etter at minibussen hun satt i blåste av veien i Skage i Namdalen.

- En minibuss har blåst av vegen og en ung kvinne på 18 år ble fraktet til sykehuset med en mulig hjernerystelse, opplyser operasjonsleder Lars Letnes i politiet i Nord-Trøndelag til Trønder-Avisa.

Materielle skader Meteorologene sa i forkant av uværet at det kunne komme på nivå med Dagmar, som gjorde skader for rundt fire hundre millioner for fire år siden.  Gjensidige Forsikring har fått flere skademeldinger i løpet av morgenen, men kan foreløpig ikke si noe om hvor stort skadeomfanget er.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer